14. elokuuta 2014

Posti aloitti ennennäkemättömän nimenpalautusbuumin Suomessa

Posti, jota kukaan ei aiemmin tuntenut nimellä Itella, muuttuu jälleen Postiksi. Postin mukaan Posti-nimen palauttaminen liittyy uudistukseen, jossa Suomesta lopetetaan viimeisetkin postit.

"Posti vie ja posti tuo, mut siideri mua kuljettaa", Postin liiketoiminnan johtaja Jason Donovan sanoo.

Postin innostamana monet tunnetut suomalaiset brändit ovat ottamassa takaisin alkuperäisen nimensä. Presidenttifinalisti Raimo Ilaskivi tunnetaan 1.9. lähtien jälleen Raimo Hämäläisenä, ja persoonamediapersoona Jari Sarasvuo yksinkertaisesti Jari Heinosena. Sininen zeppeliini ei tavoittanut Mujahed bin Risto Faisalia, eikä Mujahed bin Risto Faisal onneksi Sinistä zeppeliiniä, joten emme tiedä, mitä tälle nimelle tapahtuu.

Jääkiekkoilija Teemu Selänne ei ole vielä päättänyt, jatkaako hän Teemu Selänteenä vai lopettaako hän Teemu Selänteenä. Teemu kertoo kuitenkin käyneensä aamujäällä kolmasti viikossa, mikä lienee ennen muuta kuitupitoisen ruoan ansiota. Selänteen tiedottaja Meri Annander kertoo, että Selänne on ikävästi Romanin ja Sirpan välissä, sillä venäläiset ja Valio ovat ajautuneet kärhämöintiin itänaapurissa.

Puolustusministeriöstä kerrotaan, että heillä on tavoitteena palata takaisin sotaministeriöksi vuoden vaihteessa. Puolustusministeriön mukaan "nimenvaihdoksen ansiosta voimme jatkossa tarjota asiakkaillemme selkeämmän asiakaskokemuksen ja palveluvalikoiman". Maistraatti puolestaan on luvannut vaihtaa ilman eri korvausta lasten nimet Simmun, Pommiinan ja Aeneaksen takaisin vanhoihin ja normaaleihin nimiin.

Kotimaan urheilupiireissä Postin esimerkistä ilahduttiin niin paljon, että ihme venkuroinnista luovutaan:
 • Huuhkajat on tästä lähtien Suomen jalkapallomaajoukkue
 • Susijengi on tästä lähtien Suomen koripallomaajoukkue
 • Leijonat on tästä lähtien Suomen jääkiekkomaajoukkue
 • Helmarit on tästä lähtien Suomen jalkapallon naistenmaajoukkue
 • Jalopeurat on tästä lähtien Suomen jääpallomaajoukkue

Nordea-pankki muuttuu jälleen Meritaksi. Tosi on. Myös Saunalahdessa pohditaan omille juurille palaamista. Jippii! Keilaniemessä palaneiden raunioiden nimeksi otetaan Nokia.

Kauhajoen VPK palaa (sic!) alkuperäiseen nimeensä Kauhajoen suojeluskunta. Turkua puolestaan aletaan kutsua valtioneuvoston päätöksellä "Suomen pääkaupungiksi", minkä takia Helsingille myönnetään lohdutuksena vapautus savolaisten asuttamisesta 25 vuodeksi. Kaikkein hurjimpien huhujen mukaan Suomen nimi muutetaan Suomen suuriruhtinaskunnaksi kansanäänestyksellä viimeistään vuonna 2016.

6 kommenttia:

 1. Merita ei nyt tarkoita yhtään mitään, mutta Suomen Työväensäästöpankki tai Kansallisosakepankki kuulostavat komioilta. Nämähän ovat Meritan varhaisempia nimiä, ihme kyllä.

  VastaaPoista
 2. Mutta minne ne sudeettisavolaiset sitten sijoitetaan, ei kai Turkuun?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä ollaan jo. Silmät ja korvat auki Murret!

   Poista
 3. Joskus Urheiluruudun täyttäessä tasavuosia, totesi Anssi Kukkonen pistämättömästi: "Urheiluruutu on yksi niistä harvoista tv-ohjelmista, jonka nimi edelleen on Urheiluruutu."

  VastaaPoista
 4. Sen sijaan Rautaruukki Oyj on täysin päinvastaisilla linjoilla. Toimitusjohtaja Tuomo Nurkkapelto (ent. Thomas Hörnfeldt) ilmoitti, että yhtiö (ent. firma) on aikeissa ottaa nimekseen heti ensi vuoden alusta sanan Ironia.

  VastaaPoista