19. maaliskuuta 2015

Ruotsi ei halua enää lisää suomalaisia veropakolaisia

Ruotsi tiukentaa veropakolaisten pääsyä maahan. Syynä on kiihtyvä suomalaisten rikkaiden vyöry kansankotiin.

Suomalaisia veropakolaisia saapuu Ruotsiin jahdeilla, lentokoneilla ja yksityishelikoptereilla jopa päivittäin. Vähiten varakkaat matkustavat Itämeren yli hirvittävissä oloissa eli tavallisten ihmisten joukossa ruotsinlaivalla.

Tulijoista valtaosa on aikuisia miehiä. Naiset ja lapset on jätetty verotuksen runtelemaan Suomeen. Suomessa verotus on jatkunut taukoamatta kohta 100 vuotta, ja sen jäljet näkyvät kammottavasti mm. äitiyspakkauksina ja ilmaisena yliopistokoulutuksena.

Ruotsalaiset ovat perinteisesti suhtautuneet veropakolaisiin suvaitsevaisesti, mutta kantarikkaiden asenteet ovat koventumassa kun suomalaiset vyöryvät rajan takaa kasvottomina massoina kohti Östermalmin kauppakeskuksia.

"Businessluokkaerot maidemme välillä ovat järkyttävät. Tällaiseen verotuspaikkashoppailun on loputtava", Ruotsin veropakolaisasioista vastaava ministeri Jörgen Jönsson sanoo.

Jönsson korostaa, ettei ruotsalaisilla ole pottunenäisiä ja omaa kieltään molottavia suomalaisveropakolaisia vastaan sinänsä mitään, mutta heidän tulisi omaksua paremmin kantarikkaiden tapoja ja sitä kuuluisaa ruotsalaista jävla livstylet.

Kantarikkaita jurppii erityisesti suomalaisveropakolaisten leveily Bemareilla (sic!), aatelisarvon puute ja kahta kokoa liian suuret puvut. Monen rikkaan ruotsalaisen mielestä veropakolaiset vain notkuvat paidatta Strandvägenille ja juovat samppanjaa suoraan pullonsuusta.

"Toistaiseksi emme ole onnistuneet suomalaisten veropakolaisten kotouttamisessa kovinkaan hyvin. Voi olla, että rikkaat suomalaiset ovat lähtömaassaan etuoikeutettuja, mutta pohjimmiltaan he ovat kuitenkin...  hur kan man säga det... suomalaisia", Jönsson sanoo.
......................

Eräs Ruotsiin paenneista on kaup. yo Kalle Täyslapanen, 34, pleikkariharrastaja ja rintaperijä toisessa polvessa. Täyslapanen kertoo, että hänelle suurin syy lähteä Suomesta oli epäoikeudenmukainen perintöverotus.

"Jotenkin vain tuntuu väärältä, että minua verotetaan muiden tekemästä työstä. Sitä paitsi uhrasin kukkeimman nuoruuteni tälle perintöasialle. Kuuntelin isoisän tylsääkin tylsempiä tarinoita ay-liikkeen kommunisteista ja nökötin vuosikausia perhelomilla Kaukoidässä. Oikeesti monta viikkoa talvessa porukoiden kanssa!"

Täyslapanen lähti Suomesta niin kovalla kiireellä, että hänelle jäi kakkosasuntonsa viinikellarin ovi raolleen ja purjevene lukitsematta Eiranrantaan.

"Siinä kun kuulee, että pääomaverotuksen taso lähestyy palkkaverotuksen tasoa, niin ei siinä ehdi miettiä, että mitkä luottokortit otetaan mukaan ja mitkä ei. Sitä vain miettii, että miten pääsee ehjänä pakoon. Itse tulin Ruotsiin suoraan hiihtolomalta Tornion kohdalta. Naamioin raja-asemalla sportti-Audini köyhän autoksi lisäämällä siihen karvanopat ja sirottelemalla tupakantumppeja takapenkille. Yksikään niistä tullin demareista ei tajunnut mitään!"
...........................

Maailmanpankin suositusten mukaan veropakolaisia tulisi auttaa jo lähtömaassa. Samaan on havahduttu nyt myös Suomessa, jossa hyväosaisten hyvinvointiin aiotaan jatkossa suunnata aikaisempaa enemmän voimavaroja.

Helsingin hyväosaisten tuki ry:n toiminnanjohtaja Heidi af von Hellens-Pumpersnikkel sanoo, että hyväosaisilla menee Suomessa entistäkin huonommin.

"Verotus kiristyy, kasvot kiristyy, tunnelma kiristyy. Tuntuu, että kaikki kiristyy", af von Hellens-Pumpersnikkel valittelee suomalaisen yhteiskunnan mentaliteettia. Hänen mielestään köyhien pitäisi nyt vähän ryhdistäytyä tai "edes lopettaa olemasta niin j ä ä t ä v ä n köyhiä".

"Sehän on ihan okei, jos joku haluaa olla köyhä omilla rahoillaan, mutta sitä en henkilökohtaisesti ymmärrä, miksi pitäisi olla köyhä muiden rahoilla", hän tuumii.

Af von Hellens-Pumpersnikkel harmittelee, että nyky-Suomessa ei tarpeeksi hyvin ymmärretä sitä, että nälkä, puute ja vilu ovat vain kateuden eri muotoja.

Hiljaisten rikkaiden ongelmien esiin nostamiseksi Helsingin hyväosaisten tuki ry aikoo julkaista ennen vaaleja pamfletin Kanna sinä piano, minä kannan vastuun (Hopealusikkakustannus, 2015). Pamfletissa korskeita taskunenäliinoja käyttävät kirjoittajat esittelevät keinoja, joilla Suomen rikkaat saataisiin taas voimaan hyvin. Se sisältää myös tähän asti julkaisemattomia elinkeinoelämän vaikuttajien runoja. Valitettavasti julkaisemme tässä yhden niistä:

Fattassa yyhoo-äidit ne kirmaa
Minä se kannattelen perhefirmaa
Kaiken ne ahneet köyhät vievät
Perinnöstäni syövät setelit sievät

Maksakaa itte, pitäkää tunkkinne
Lähden lätkimään - tiiättekös minne?

15 kommenttia:

 1. kåmålåå råssisstistå hurrepåskåå

  VastaaPoista
 2. Kieltämättä hymyilytti, vaikka teksti vähättelee ongelmallista raukkamaisuutta vääntämällä siitä pohjavireeltään hyväntahtoista huumoria.

  VastaaPoista
 3. :D Vitsi mä rakastan tätä blogia! Ja haluan lisää tällaista terapeuttista läppää! Missä nauru loppuu, siinä itku alkaa.

  VastaaPoista
 4. On tuo kotouttaminen vaan niin hyytävän hankala haaste.

  VastaaPoista
 5. Björn W saa kyllä jäädä Ruotsiin. Pysyä siellä.

  VastaaPoista
 6. Suomalaisten hyvätuloisten tulisi muuttaa yritystoimintansa kälättävän kansan kodista, Lotto-Siperiasta, itsensä mukana esimerkiksi Puolaan missä myös bisnes on kannattavaa.

  Suomalaisten, tuon katkeruudesta sokaistuneen kansan, palkkaaminen on suurin virhe mitä yrittäjä, tuo koko maan halveksuma porvari, voi yritykselleen tehdä.

  VastaaPoista
 7. Jos ahneet saataisiin pois Suomesta muita köyhdyttämästä, niin Suomen ilmapiiri virkstyisi terveeksi ja onnelliseksi kaikille. :)

  VastaaPoista
 8. Pari asiaa:

  1) Ruotsissa on kevyemmät verot ja silti samat palvelut, kuin Suomessa. Eli tuolla ylhäällä naljailit sillä, että verotus tuonut Äitiyspakkaukset ja ilmaisen koulutuksen.

  2) Ansaitusta rahasta on jo kertaalleen maksettu verot. Jos ajatellaan että sinulla olisi 10 000 000 €:n omaisuus. Haluaisit sitä antaa lapsillesi. Nii mikä se on demari päättämään siitä että tuosta summasta iso siivu kuuluu myös hänelle? Eiköhän jokaisen pitäisi ite päättää mitä tekee rahoillaan.

  VastaaPoista
 9. Oliko tää juttu sarkasmia? Perintö verohan on ihan järjetön keksintö ja iskee vähävaraisiin perijöihin pahiten. Missä muussa maassa on moinen vero edes? Mitä sitten jos joku kultalusikka perseessä syntynyt saa vähän disco rahaa? Eihän suomessa ole edes oikeasti rikkaita, kun muutamia. Perintörahoista on maksettu verot jo ties monenmonta kertaa. Eikö verottajalle mikään riitä.

  VastaaPoista
 10. Jokainen tehköön omilla rahoillaan mitä haluaa. Jos Fazer on viimevuonna tienannut 100000 -
  3 000 000, kyllä siitä maksetuilla veroilla jonkun terveydenhoitajan osapalkka maksetaan. Mielummin pitäisin tuollaisen veronmaksajan (ja monia muita vastaavia), kuin tappaisin lypsävän lehmän yhdellä tyhmällä verolla jota ei muissa pohjoismaissa (?) ole. Kaikki kermapyllyperijät pois. Mitä sitten? Kuinka hyödymme? Hopealusikkasuut ostaa autot, veneet, kuohuviinit, bensat, kaviaarit ja muut meiltä. Raha kiertää Suomessa. Siirretään sekin Ruotsiin.

  Jotkut uhkailevat vielä lopettavansa Fazerin makeisten syömisenkin. Lappeenrannan tehtaan työntekijät varmaan arvoistaisivat sitä suuresti.

  Kateellinen kansa. Mikään ei riitä. Kaikki vaan valittavat. Tätä se elämä on, kommunismia ei tule. Nauttikaa elämästänne älkääkä tuhlatko sitä valittamiseen ja katkeroitumiseen.


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katkeruudesta itkeminen, veropakolaisuuden puolustaminen, sikailun boikotoinnin halveksuminen ja kommunismin pelko. Taisi tulla porvaribingo täyteen!

   Poista
 11. Mä sanon sen, etää wahroos postitetaan takasi suomeen, niinkuin tehtiin Juhanna Vartiaisellekkin ym.

  VastaaPoista
 12. 1) Ruotsissa on kevyemmät verot

  Ei ole, vaan täsmälleen päinvastoin.

  2) Ansaitusta rahasta on jo kertaalleen maksettu verot.

  Kaikesta siitä rahasta, joka kiertää maailmantaloudessa, on maksettu verot ei vain "kertaalleen" vaan monta sataa kertaa. Joka kerta, kun sillä esimerkiksi ostetaan jotain, siitä menee arvonlisäveroa (tai vastaavaa); joka kerta, kun sitä käytetään jonkun palkan maksamiseen, siitä menee tuloveroa; ja niin edelleen. Tällä logiikalla veroaste täytyisi siis johdonmukaisuuden nimissä laskea nollaan, koska kaikki maailmassa olemassa oleva raha on verottamisen saastuttamaa.

  VastaaPoista