30. huhtikuuta 2015

Koeajossa punavihreä Kupla

Pruuuuum! Kaksitahtinen mutta yksioikoinen punavihreä Kupla suhahtaa Döner Harjun ohi vauhdilla. Muutama nopea käännös ja olemme jo bregulla Sandrossa. Bregu on uusi brunssi.

Volkwagenin valmistama Punavihreä Kupla on suunniteltu pelkästään kaupunkiajoon, mutta kuka ihme lähtisikään Helsingin Alppilaa pohjoisemmas. Eihän Teollisuuskadun takana ole kuin susia (kivoja) ja murremöllyköitä (tyhmiä).

Hieman faktoja konehuoneen puolelta. Punavihreän Kuplan ääni on outo sekoitus pörinää ja suhinaa. Punavihreä Kupla kiihtyy nollasta sataan 17 sekunnissa keskustelussa maahanmuuttopolitiikasta ja väärästä vaalituloksesta. Ääniwallin Kuplalla voi murtaa, jos kääntyy Mäkelänkadulta pahasti väärään suuntaan. Vielä toistaiseksi punavihreä Kupla kulkee löpöllä, mutta sen katolle saa lisävarusteena tuulivoimalan, jonka hinnasta veronmaksajat lupaavat sponsoroida yli 80 prosenttia.
......................

Punavihreä Kupla on oikea tilaihme. Eteen mahtuu vaivatta kuski ja pelkääjän paikalle toraisa Krista Kosonen. Takapenkille ahdoimme testikerralla koko kotimaisen kulttuuriväen ja vielä jäi tilaa yhdelle. Kesäkumit löytyvät kätevästi hansikaslokerosta, ihan siitä Reaktorin tarjoamien vapaalippujen välistä. Keskikonsolissa säilytetään isoa pussillista matelehtiä.

Kaikki punavihreässä Kuplassa syötävät eväät ovat gluteiinittomia ja sisältävät vain luomulihaa eli lihaa, jonka valmistuksessa ei ole tapettu eläimiä kovin kaukaa lihan syömispaikasta.

Kuplan etusosan tavaratilaan mahtuu 120 artesaaniolutta, pieni luomukorianteriviljelmä sekä keskikokoinen runopoika. Takahäksälle teippasimme metodinäyttelijä Jasper Pääkkösen kalastusvehkeet, ja ne pysyivät siellä mainiosti kun ajoimme venepaikallemme Ramsaynrantaan. Veneily on uusi fiksipyöräily.

Ilahduimme, että punavihreän Kuplan kojetaulun tekstit ovat portugaliksi, sillä portugali on uusi espanja. Ratin vierestä löytyy hätäilkku, jota voi käyttää argumenttien loppuessa: "Rasisti!", "Juntti!", "Läskikakka!". Hyvin toimivat ainakin maalaisserkkuumme, joka poistui tuohtuneena kesken testiajon lähijunalla Riihimäelle. Hätäilkun viereen on näppärästi sijoitettu Olen äänestänyt -nappula. Tehdassäännöillä se ilmoittaa automaattisesti Facebookiin, että ajaja on äänestänyt nuorta kaupunkilaisliberaalia.

Auton valot ovat pelkästään lämpimiä kohdevaloja, sillä älymystö viihtyy sellaisissa valoissa.

Varustelultaan punavihreä Kupla on jopa ylellinen. Vakiovarusteena tulee moraalinen ylemmyydentunto ja palestiinalaishuivi. Kojetauluun on sijoitettu Pioneerin upea vintage vinyylisoitin, johon käyvät saumatta pelkääjän paikan oven sivutaskuun sijoitetut eteläamerikkalaiset cumbia-LP:t. Musiikin autoon ovat jo tehtaalla valinneet Kaiku-klubin DJ:t. Kaiku on uusi vanha Mocambo.

Punavihreän kuplan navigaattori osoittautui erinomaiseksi. Löysimme BierBieriin, Le Cockiin ja Döner Harjuun alle 15 minuutissa. Teurastamolle mennessä teimme pienen mutkan, mutta syystä, sillä piipahdimme viereiselle lihapihalle. Navigaattorin ääneksi voi valita Giorgio Moroderin tai ironisesti Nina Aution. Nina Autio on uusi Anna-Liisa Tilus.

Juttu on kirjoitettu HJPP:ssä Street Gastron annosta odotellessa.


1 kommentti:

  1. Taitaa olla Haaviston Pekan harrasteauto ? Nuo vuosimallithan olivat takatuuppareita.

    VastaaPoista