1. helmikuuta 2013

Arvoisa suomalainen äärioikeistolainen,

teistä kansallismielisiksi itseänne kutsuvista saa nykyään hirveän negatiivisen kuvan. Internet on täynnä solvaavia, huonosti argumentoituja ja suorastaan alatyylisiä kirjoituksianne. Olen kuullut teidän uhkailleen niin tutkijoita, toimittajia kuin kansalaisaktivisteja. Viime vuonna teitte kaasuhyökkäyksen Pride-paraatiin, häiriköitte rauhallista mielenilmausta ja nyt tapahtui puukotus kirjanjulkkareissa.

Puuhanne ihmetyttävät minua. En ymmärrä, miten sylivauvojen kaasuttaminen sairaalahoitoon edistäisi kansallishenkeä näinä vaikeina aikoina. Sekin jäi minulle arvoitukseksi, miksi teidän porukkaanne ilmestyi kirjanjulkistamistilaisuuteen luotiliiveissä. Ehkä otitte sanonnan "kynä on miekkaa mahtavampi" kirjaimellisesti?

Arvoisa äärioikeistolainen, tätä menoa pahat äärioikeistolaiset pilaavat kaikkien äärioikeistolaisten maineen.

Toivon teiltä patriooteiksi itseänne nimittäviltä vaihteeksi mukavia kansallismielisiä tekoja: tuohivirsujen kutomista, maksutonta kanteleen soitto-opetusta vähäosaisille lapsille ja kovaohrasen valmistamista hoivakodin mummoille ja vaareille. Olisi kiva nähdä 88-tatuoitu kaljupää jo seuraavassa kansalaiskeräyksessä hankkimassa rahaa veteraanikuntoukseen.
........

Hyvä suomenmielinen,

minäkin pidän itseäni suomenmielisenä. Isänmaan asia on minunkin asiani. Se on jäänyt vaivaamaan, että pelottelette islaminuskoisten muuttavan vapaamielisen yhteiskuntamme patavanhoilliseksi ja ahdasmieliseksi. Silti haluaisitte itse hanakasti vaientaa eriävät mielipiteet, ettekä pidä ihmisten erilaisista elämäntavoista ja -arvoista. Välillä minusta tuntuu, että te kansallismieliset tulisitte paljon paremmin juttuun pyyhepäisten heimopäälliköiden kanssa kuin meidän aivan tavallisten suomalaisten kanssa. Teidän kansallismielisten Suomi vaikuttaa tällaisesta hansakaupungin pojasta kovin impivaaralaiselta.

En pidä tavastanne himotella väkivallalla ja vihaisella retoriikalla netissä. Se on helppoa huudella bittiavaruudessa anonyymisti kaikenlaista, mutta sitten kun väkivallantekoja tapahtuu, pidätte munaskuistanne kiinni, viheltelette ja kehittelette mitä kummallisimpia salaliittoteorioita. Siksi, rakas höpönassukka nationalisti, en uskalla luottaa siihen, että valtaan päästyänne puolustaisitte niitä länsimaisia arvoja, joiden pelkäätte jäävän jalkoihin. En usko, että arvostatte tarpeeksi yhteisiä demokraattisia oikeuksiamme.  

Rakas pikku pikku patrioottini, eivät kaikki teidän kanssanne eri mieltä olevat ole "vihervassareita", "demlalaisia", "stalinisteja", "suvareita" tai "mokuttajia". He ovat ihan tavallisia maltillisia suomalaisia, jotka eivät pidä ääripuheita tai väkivaltaisia keinoja sopivina tapoina edistää poliittista agendaa. Me ihan tavalliset suomalaiset luemme mieluummin kirjoja kuin poltamme niitä. Me tavalliset suomalaiset uskomme mieluummin henkilökohtaiseen hygieniaan kuin rotuhygieniaan. Kaikella kohteliaisuudella, kansallismielinen, kannattaa ottaa pää pois sieltä kotkanpesästä.
........

Arvoisa arjalainen,

en tiedä mitään hellyttävämpää kuin loukkaantunut natsi, paitsi liukumäessä lasketteleva panda. Silti täytyy sanoa, että porukoissanne on aikamoisia pullamössöäärioikeistolaisia. Loukkaannutte helpommin kuin Jari Litmanen ja uhriudutte nopeammin kuin ehdin SS:ää sanoa. Tuntuu, että olette koko ajan haastamassa ihmisiä kunnialoukkauksesta oikeuteen, vaikka puhutte muista ihmisistä tosi rumasti. En tietenkään voi puhua sotaveteraanien puolesta, mutta olen aika varma, etteivät he taistelleet itsenäisyytemme puolesta sen takia, että aikuiset ihmiset saisivat solvata kokonaisia ihmisryhmiä tietokoneeltaan.

Te kansallismieliset pukeudutte mielellänne marttyyrinviittaan. Pidätte kovaa meteliä omasta sananvapaudestanne, mutta muiden sananvapaudesta ette tunnu piittaavan. Ja se on jo vähän hassua, että vaaditaan suvaitsevaisuuden nimissä suvaitsemaan natsismia. Kaikenlainen kiusaaminen on tuomittavaa, mutta ymmärrätte varmaan itsekin, ettei "nälvitty natsi" kerää yhtä paljon sympatiapisteitä kuin vaikkapa vekkuli vesinokkaeläin. Tiedättekös, kun taustalla kummittelevat maailmansota, miljoonien ihmisten tuhoaminen ja väkivaltainen, toisia ihmisiä syrjivä ideologia. Semmoisilla asioilla saa helposti huonon maineen.

Kun te kansallismieliset olette varmasti ihan tolkun väkeä, ymmärtänette ettei suvaitsevaisuudessa ole kyse siitä, että annetaan vapaus syrjiä ja oikeus puhua potaskaa. Suvaitsevaisuudessa on kyse siitä, että annetaan ihmisten elää rauhassa niin kuin parhaaksi näkevät. Kun en kuitenkaan minkäänlaista kiusaamista hyväksy, annan muutaman ilmaisen sloganin käytettäväksi tukikampanjoihinne: "Aja varovasti - pieniä natseja liikenteessä.", "Kaikki muuttuu natsimmaksi" ja urheilupiireihin sopiva "Fair Heil - kaikki natsaa".

Minusta natsiaate testattiin ja huonoksi todettiin jo viime vuosisadalla. Nuo rotuopitkin ovat vähän hupsuja, kun geenitutkimusten mukaan me kaikki olemme periytyneet siitä Afrikan sarven noin 2 000 ihmisen porukasta. Lähikirjastosta tämäkin asia selviää helposti, mutta kannattaa veitsen sijasta ottaa mukaan kirjastokortti ensi kerralla.

Ystävällisin terveisin, SZ

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti