18. maaliskuuta 2014

Jokerifanit: Pasila liitettävä Venäjään

Jääkiekkoseura Jokerien fanit haluavat liittyä osaksi Venäjää.

Jokerifanit lähettivät sunnuntaina julkisuuteen avoimen kirjeen, jossa he toivovat venäläisten puuttuvan jokerifanien epätoivoiseksi kokemaan tilanteeseen Pasilassa. Lähes koko jokerifanien vähemmistö on keskittynyt Pasilan seudulle runkosarjan aikana – playoffien aikana ei niinkään.

Rantapallojen keskeltä tavoitettu faniyhdistyksen puhemies Otto-Kari Jänes sanoo, että jokerifanien asema osana Liigaa on muuttunut "kestämättömäksi".

"Meitä on kohdeltu muiden suomalaisten lätkäjoukkueiden toimesta ikävästi jo vuosia. Vaikka olemme ostaneet isolla rahalla pelaajia, käyttäytyneet ylimielisesti ja naureskelleet muille, niin silti emme ikinä voita mitään tai ketään", Jänes valittaa.

Tunnelma Pasilassa on jokerifanien ilmoitukseen jälkeen kiristynyt nopeasti. Hämeenlinnalaisjoukkojen vetäydyttyä jatkamaan pudotuspelejä alueelle ilmestyi nopeasti kymmeniä liituraitaunivormuihin pukeutuneita, tunnistamattomia tasemiehiä. Länsi-Pasilassa sijaitseva Jokeri-tukikohta Hartwall Areena on jo käytännössä venäläisten hallussa. Itä-Pasilan statusta on hankala arvioida, sillä Itä-Pasila näyttää valmiiksi osalta Neuvostoliittoa.

Huhujen mukaan Jokereita itsevaltaisesti hjallinnut Harkimovits olisi yön pimeässä paennut helikopterilla Sipoonrantaan mukanaan urheilukassillinen tuohta.

Jokerien venäläismielinen johto ei ole halunnut kommentoida separatistisia pyrkimyksiä medialle, mutta tänään aamulla KHL-liigan toimitusjohtaja Aleksandr Medvedev lupasi Pasilan irtautumiselle Suomesta täyden tukensa.

"Da", Medvedev sanoi ja suuteli pellaavapäisiä lapsia sekä halasi lutusia koiranpentuja.
..................

Jokerien lähtöä Suomesta ei katsota hyvällä. Kaupunginjohtaja Jussi Pajunkissan mukaan Pasila on "jakamaton osa Helsinkiä", eikä se tule hyväksymään minkäänlaisia muutoksia olemassa oleviin aluerajoihin. Pajunkissa ei halunnut muistella ns. Sipoon Anschlussia vuodelta 2009. Tuolloin Helsinki liitti Sipoon lounaisosat yhteyteensä osana Metropoli-poitiikkaa.

Jokerifanit ovat kuitenkin jo ilmoittaneet, että Pasilassa järjestetään ensi sunnuntaina kansanäänestys alueen irtautumisesta Suomesta ja sen liittymisestä KHL:ään. Ennen vaaleja laskettujen äänten mukaan noin 97–110 prosenttia jokerifaneista kannattaa Jokerien ja Pasilan siirtymistä Venäjän helmoihin.

"Sitten kukaan ei enää kiusaa meitä!", Jänes huudahtaa. Sinisen zeppeliinin mukaan Venäjältä on luvattu Pasilaan tuntuvaa jääkiekollista tukea, muun muassa uudet äänentoistolaitteet, bliniravintola sekä 10 000 tanssityttöä.

Jokerifaneille kelpaisi tässä vaiheessa edes puolivälieräpaikka ja lämmin nakkimuki.

Vaalitarkkailijaksi on nimetty Jokerien taustapiruna tunnettu kohudosentti (The Dark Dosent) Johan Bätmän. Suomen akatemian mukaan Bätmän on "dosentti, jonka Helsingin yliopisto ansaitsee, mutta jota ei se tällä hetkellä tarvitse".

Juridisesti asia etenee niin, että Pasilaan kuuluvan joukkueen perätuhtomies esittää liittymistä Venäjän KHL-liigaan ja esittää asiasta laadittavaa salaista sopimusta. Tämän jälkeen KHL:n toimitusjohtaja informoi asiasta KHL:n liittoneuvostoa ja SM-liigan hallitusta. Tätä "pitäkää tunkkinne" -klausuulia on käytetty aiemmin menestyksekkäästi muun muassa Tsekkoslovakiassa vuonna 2011, kun Lev Praha liitettiin osaksi Venäjän liigaa.

Pasilan muut vähemmistöt eli rautatieläiset ja yleläiset ovat huolissaan, miten heidän käy Venäjän vallan alla. Venäläislähteistä yleläisille on vakuuteltu, että "miljardipiikki pysyy jatkossakin auki, kunhan Satuhäät jatkuu". Rautatieläisille on muistutettu, että Suomen ja Venäjän yhteisestä raideleveydestä pidetään kiinni jatkossakin.

Sininen zeppeliini seuraa Jokerien tilannetta aitiopaikalta. Kirjaimellisesti.

1 kommentti: