26. tammikuuta 2015

Nalle Puh: "Tepsin takia hunajasta mennyt maku"

Median eteen marssi maanantaiaamuna vihainen pieni karhu. Puolen hehtaarin metsän kovin TPS-fani Nalle Puh tunnetaan lempeänä luonteena, mutta rajansa se on joka mesikämmenelläkin. Essi Keskisen pelipaitaan sonnustautunut Puh piti tunteikkaan tiedotustilaisuuden Pajamäen kioskilla itäisessä Turussa.

"Aiemmin olen todennut, että parasta ei ole hunajata, vaan hetki ennen hunajata. Mutta on tämä s*****a työmaa", Puh puhisi.

Silminnähden kiihtynyt Puh kertoi, että häneltä "nakkimuki lopullisesti nurin" TPS:n lauantaisessa kotipelissä, jonka joukkue hävisi Tapparalle peräti 8-1.

"Ensin revin kausikorttini ja sitten meinasin heittää Nasun uima-asun kentälle. Onneksi vieressä istunut Kengu rauhoitteli minua. 20 vuotta olen käynyt Typhoonissa pelejä katsomassa. Enää ei huvita edes jälkipelien pelaaminen Amarillosssa...", Puh nyyhkytti vasten Auran Aaltojen karvamikkiä.

Puhin pr-manageri Kani joutui pressitilaisuuden kuluessa monta kertaa rauhoittelemaan Puhia. "Ei voi kahden metrin syötöt mennä v***u kolme metriä ohi! Olo on kuin Uppo-Nallella", Puh meuhkasi.

Tiedotustilaisuus päättyi dramaattisesti, kun Puh heitti hunajapurkin kohti jonkin verran Kiprun näköistä kioskinpitäjää ja yritti haastaa jonkin verran Aki Bergin näköisen huoltomiehen tappeluun. Lopulta Puh jouduttiin kantamaan ulos Uittamontielle rauhoittumaan.

"Tuu ny Elomo itte selittämään!", Nalle Puh huuteli vielä läheiseltä taksitolpalta ja pui pienen pientä karvaista tassuaan.*

Lajia seuraaville lätkäjätkille Puhin purkaus ei tullut yllätyksenä. Jääkiekkoasiantuntijoiden piireissä tiedettiin, että Puhin sisällä on kiehunut jo pitkään. Puolen hehtaarin metsän asukeilla on tiivis suhde TPS:ään, sillä metsä sijaitsee vain parin kilometrin päässä Artukaisista. Alue tunnettiin aiemmin Kahden hehtaarin metsänä, mutta sitten sinne rakennettiin golfkenttä. Kesäisin siellä järjestetään Ruisrock.

Puolen hehtaarin metsän tepsiläiset ovat jo vuosia yrittäneet päästä isompaan rooliin TPS:n organisaatiossa. Viime keväänä Puh, Nasu ja Tikru kasvattivat omistusosuuttaan TPS:stä noin 10 prosenttiin. Pöllö ei heidän kanssaan halunnut kimppaan, sillä hän on jo osaomistajana Angry Birdsissä ja Ravintola Kaskiksessa. Pöllö onkin huutonauranut koko matkan pankkiin. Aasi Ihaa kannattaa TuToa.
......................

Jonkun tyypin löytäminen TPS:n johdosta kommentoimaan Nalle Puhin syytöksiä osoittautui vaikeaksi, sillä TPS:n henkilösuhteet ovat monimutkaisemmat kuin Forrestereiden ja Loganeiden.

Pieni kertaus lienee paikallaan. Mika Eskola valittiin HC TPS Turku Oy:n uudeksi toimitusjohtajaksi, jolloin toimitusjohtaja Niklas Österlund siirtyi FC TPS:n toimitusjohtajaksi, jolloin FC TPS:n nykyisestä toimitusjohtajasta Juha Reinistä tuli urheilutoimenjohtaja, kun taas Antero Niittymäki siirtyi HC TPS:n urheilutoimenjohtajaksi, jolloin HC TPS urheilutoimenjohtaja Ari Vuori jatkaakin HC TPS:ssä pelaajakoordinaattorina paitsi ettei jatkakaan. Ja missään välissä Juhani Tammista ei pyydetty yhtään mihinkään.

"Lajin helppous viehättää", eräs tunnettu TPS-vaikuttaja kommentoi organisaatiomuutoksia Siniselle zeppeliinille Olavin krouvin miestenhuoneen pisuaarilla myöhään sunnuntai-iltana.

Viimein saimme puhelinlinjoille myös TPS:n nykyisen päävalmentajan. Hän haluaa tässä haastattelussa pysyä nimettömänä, sillä hän on joutunut vihapuheen kohteeksi internetissä. Päävalmentajaa on syytetty muun muassa "yhdeksäst perättäisest tappiost", ja joukkueen pelitapaa moitittu "aiva gauhiaks".

"Kaikki menee pelikirjan mukaan, vaikka olemme hiukan jäljessä aikataulustamme. Alkuperäinen ajatukseni oli hävitä helmikuun loppuun mennessä kaikki valmentamani pelit, mutta se tavoite ei aivan onnistunut", päävalmentaja puolustautuu.

Päävalmentajan mukaan ideana on yllättää vastustaja täysin runkosarjan viimeisillä kierroksilla. Eli alkaa voittaa. "Ne eivät ikinä tiedä, mikä niihin iski", päävalmentaja kihertää. Päävalmentajan mukaan tavoitteena ei tässä vaiheessa kautta voi olla mikään muu kuin mestaruus.

Kun SZ tiedusteli tarkemmin, kuinka tämä yllättävä kurssinkäännös onnistuisi, päävalmentaja hermostui täysin.

"Sä oot Sininen zeppeliini uninen mikkihiiri!",** hän huusi luuriin ennen kuin Wiklundin vahtimestarit saivat hänet irrotettua tuulikaapin puhelinkopin ovesta.

Mutta ei hätää turkulaiset! Sinisen zeppeliini sai käsiinsä TPS:n toimiston luottamuksellisia pinkkejä post-it-lappuja, joiden perusteella näyttäisi siltä, että TPS:n johdossa ollaan vihdoin viimein herätty seuran kurimukseen.

Ensimmäisenä tavoitteena on saada joukkueen talous kuntoon. Kevään aikana TPS tulee myymään kaikki jäljellä olevat faninsa sopuhintaan naapuriseuroille. Fanien ykkösvitjasta (Matti, Johannes, Teemu) seura toivoo saavansa noin miljoonan. Lisäksi TPS aikoo nostaa Humalistonkadun pankkiautomaatista 11 000 000 euroa, ja ostaa rahoilla pari lupaavaa kanadalaista sekä Ville Leinon.


* Nalle Puh saattoi myös yrittää tilata lennosta taksia. Karhujen käsimerkkejä on välillä vaikea tulkita.
**Sinisen zeppeliinin reportteri selvitti myöhemmin, että Mikki hiiri ei ollut uninen, vaan hänet oli tosi asiassa kolkattu ja sidottu tuoliin eräässä hanhivaaralaisessa varastossa.

3 kommenttia:

  1. SZ on huumorisivusto, tietää päivän iltapäivälehti kertoa.

    VastaaPoista
  2. En jaksanut lukea edes vähää alusta

    VastaaPoista