14. lokakuuta 2013

Lauri Tähkä, Tero Vaara, Lindholmin Olli ja Samuli Edelweiss yhteiskiertueelle


Lauri Tähkä.
Lauri Tähkä, Tero Vaara, Lindholmin Olli ja Samuli Edelweiss julkaisevat albumin Häpeä Suomi! (Lovi Records). Yhteiskiertueelle "miehet" lähtevät joulukuussa. Ryhmän managerina toimii Idols-Nanna.

Ensimmäisenä sinkkulohkaisuna kuullaan elämänmakuinen Joku televisiossa virnistelevä pöljäke. Sinkun b-puolella kuulijoille tarjoillaan CMX-vaikutteinen, yli 12-minuuttinen progelohkaisu Turpaansa ottava, joukkovoiman edessä rahansa ja kännykkänsä häntä koipien välissä luovuttava, leimakirveen iskuilla ja rasismisyytöksillä mykäksi säikytetty identiteetistään riisuttu elävä.

Kaikki levyn yhteiskunnallisesti kantaa ottavat kappaleet ovat lähtöisin porilaisen singer-songwriter Tero Vaaran kynästä. Kuten laulujen nimistä voi päätellä, miehet eivät ole tekemässä tyhjänpäiväistä poppia: 
  1. Joku televisiossa virnistelevä pöljäke
  2. Sinisissä haalareissa
  3. Kun ei me olla mitään
  4. Häpeä Suomi!
  5. Joka pitää naista omaisuutenaan
  6. Meitä on n. 5,5 miljoonaa
  7. Eräillä pöhköillä on erinomaisia ajatuksia (feat. P. Diddy Himanen)
  8. Silmät ymmyrkäisinä
  9. Silpoo tyttärensä ja hunnuttaa eukkonsa
  10. Eikä ole sellaista seksuaalisuuden tai seksuaaliperversion muotoa (Jufo III mixtape)
................

Tero Vaara.

Lindholmin Ollin mukaan tarkoitus on tehdä äijämäistä ja aitoa musiikkia lapsikuoron säestämänä ja peukut miehekkäästi varkkujen etutaskuissa. "Mainitsinko jo, että tämä on äijämäistä ja aitoa?"

"Tässä lähdettiin hakemaan sellaista rehvakasta nillittämistä, mistä suomalainen lihaa syövä heteromies nykyään tunnetaan", Lindholmin Olli kertoo.

Ollin mukaan "jos miehellä on paha olla, se pitää esittää pateettisesti".

Meirän pellolla haastateltu Lauri Tähkä uskoo, että hätäästä elämää viettävä nyky-yleisö rupiaa kuuntelemmaan myös vakavampia aiheita, kunhan se kerrotaan pohjalaismurteella, perkele. Tähkä halusi levyn jokaiseen kappaleeseen viulusoolon, luoja tietää miksi.
........

Yhtyeen todellinen dynamo, kirjahyllystä sukkiaan pois keräävä Tero Vaara sanoo, ettei tulevalla kiertueella kuulla Mamban tuotantoa vaan tarkoitus on herättää ihmisissä ajatuksia ja tunteita.
Lindholmin Olli.
"Miten näin hele-vetin pieni, Euroopan reunalle unohtunut kansakunta voi olla näin hanakasti itseään ruoskimassa tai rahoittamassa ”Etelä-Eurooppalaisten veljiensä” ilmiselvää typeryyttä ja hulttioimmuutta. Mitä ihmeen Pohjois-Afrikkalaisten sosiaalitoimistoa tämä nurkkakunta on itsestään rakentamassa? Mistä velanmaksusta suomalaiset pop-naamat kailottavat?", Tero Vaara vastaa vaikkei kukaan ole kysynyt häneltä mitään.

Maltaalta tavoitettu Samuli Edelweiss se jonka sydämellä on kypärä –  toivoo, että kvartetin seuraavalle levylle otettaisiin myös hänen isänsä Toni "mmmm-mmmmm-mmmmm" Edelweissin lauluja, jotka lönköttävät a-mollissa. "Sellaista tasapaksuutta jäin tältä ensimmäiseltä albumilta vielä kaipaamaan", hän arvioi itsekriittisesti.

Samuli Edelweiss.
Manageri Idols-Nanna on vakuuttunut, että Häpeä Suomi! -levystä tulee hitti.

"Suomessa on nyt tilausta Cheekin kaltaisen artistin vastavoimalle. Siksipä minä kokosin nämä ketaleet yhteen. He eivät vetoa nuorisoon, heillä ei ole työistuvia vaatteita, ei tanssittavia bailuhittejä eikä Maserateja. Kukaan äiti ei haluaisi heitä vävypojikseen. Heillä ei kerta kaikkiaan ole sokka irti ollenkaan", Idols-Nanna suitsuttaa suojattejaan.

Häpeä Suomi -levy kaupoissa 25.11.

 
HÄPEÄ SUOMI! -LEVYSTÄ SANOTTUA:  

"Tätä kuunnellessa korkki meni lopullisesti kiinni. Ymmärsin, että edes alkoholi ei auta kaikkeen." Simo Silmu, säveltäjä, bar Tinatuoppi 9.10. klo 9.32. 

"Levy sai minut eheytymään juoposta sodomiitista kristityksi perheenisäksi."  Pertti, MeNaiset 36/2013.

"En ota Mattia takaisin." – Mervi, baari.

"Itkin koko levyn ajan itkin kyllä jo ennen levyä. Itkin pitkään levyn jälkeenkin."  Jesse Kaikuranta, emo-kajaalihirmu.

"Kasvoin ihmisenä." – Anna Eriksson, tulkitsija, Ihode.

"Sinkkubiisin jälkeen ei huvittanut enää maksaa palkkaa alaisilleni." Hans Välimäki, some-kokki, vesimies.
 
"Halusin sulkeutua pysyvästi BB-taloon kun kuulin levyt slovarit."  BB-Fredi, Tsingis Khan -hitin esittäjä, tennisharrastaja. 

"Minua ei ole koskaan loukattu näin verisesti." - Hjallis Hjarkimo, sipoolainen juontaja.

"Kuuntelin Tähkän, Yön, Mamban ja Edelweissin koko tuotannon  viikonloppuna." Paavo Väyrynen, kylmän sodan legenda.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti