18. lokakuuta 2013

Supercellin menestys sapettaa oikeistoa ja vasemmistoa

Se se vaan on sillä lailla että tässäkin maassa on paljon mälsää. Niin kuin nyt tämä Supercellin menestys. 

Supercellin reipas tuhatmiljoonainen (siis ihan älyttömän paljon nollia!) tilipäivä harmittaa poliittista oikeistoa ja vasemmistoa. "Että onko nyt kiva sitten?", molemmilta laidoilta tivataan. Oikeiston ja vasemmiston erottaa Suomessa siitä, että vasemmiston kantavana voimana on kateus ja oikeiston ahneus.

Tällä kertaa molemmilla laidoilla ollaan sekä tyrmistyneitä että pöyristyneitä. Sen sijaan pyöristyneitä ollaan vain oikeistossa. Otimme yhteyttä molempiin.
...........
Sininen zeppeliini soitti oikeistoon.

Sininen zeppeliini kysyi matkanauhuriin kytketyn mikrofonin välityksellä ajatushautomo Libressen toimitusjohtajalta Matti Apulehdeltä mikä ihme oikeistoa sapettaa Supercellin tilanteessa. Kas näin:

Fil. lis. Matti Apulehti, mikä ihme oikeistoa sapettaa Supercellin tilanteessa?

"Tässä annetaan Supercellin kavereiden puolelta nyt se kuva, että rikastuneen pitäisi olla kiitollisuudenvelassa saamastaan ilmaisesta koulutuksesta, joka on yhteisistä verovaroista kustannettu. Ei se näin voi mennä! Jokainen on oman onnensa seppä."

Niin että Supercellin miesten puheet menestyjien yhteiskuntavastuusta ja iloisesta veronmaksusta eivät ole mieleenne?

"Pyrimme asiallisella viestinnällämme repimään alas hyvinvointivaltion ja demoralisoimaan sen puolustajat. Meidän sanomamme kärsii, jos menestyjät rupeavatkin puolustamaan suomalaista hyvinvointivaltiota. Jumalauta, rikkaat! Eikö kehenkään enää voi luottaa? Just skypetin Casimirille Andorraan, ja hirveen vihainen oli hän siellä pankissaan, josta on olemassa vain postilokero."

Olette ilmeisesti saaneet lukuisia tuohtuneita yhteydenottoja vuorineuvoksilta, ökyporvareilta ja kohtuu tavallisilta suomenruotsalaisilta?

"Isosti olen saanut palautetta. Isosti olen saanut toki muutenkin. Vuorineuvoksilta on tullut kommenttia, että ovatko nämä pelit edes karkaistua terästä. Ei Suomessa kannata mitään Nokia N70:stä pienempää valmistaa. Grynderit ovat pahoittaneet mielensä, kun eivät nämä videopelimiehet rakennuta halleja ja konttoreita. Jollain taskutietokoneilla mukamas tekevät, pyh."

Jotenkin luulin, että juuri te oikeistolaiset iloitsisitte Supercellin menestyksestä...?

"No ei tod! Supercellin klopit rikastuivat ihan väärin, tyhjästä omalla työllään. Ja siis nää on jotain rändom tyyppejä. Ymmärrättekö yhtään miten huonoon valoon se laittaa meidät muut suomalaiset rikkaat, jotka olemme perineet rahamme, saaneet valtiolta oman pankin tai tehneet metsäyhtiöiden johdossa täysin höpsöjä päätöksiä? Haluaisitko muuten ostaa minulta UMTS-luvan?"

Tuota... ei kiitos. Mutta miten päivänne tästä jatkuu?

"No ensin avaan miekalla samppanjapullon, sitten käyn world wide webissä kirjoittamassa anonyymejä kirjoituksia siitä, että miten joku Tatu kehtaa elää sossun rahoilla päivästä päivään, että eikö ole mitään solidaarisuutta ja yhteiskuntavastuuta köyhällä mukamas? Sitten skypetän Casimirille,  käyn shoppailemassa ja illansuussa kirjoitan Talouselämään pakinan. Otsikko minulla onkin jo valmiina: Lorvari nukkuu huonosti. Eikö ole kuule hyvä!"

.................

Sininen zeppeliini soitti vasemmistoon.
Supercellin onnistuminen harmittaa myös vasemmistoa. Soitimme yleisvasemmiston numeroon, josta vastasi vihainen kommun kolumnisti Emil Kukkalaite.

Fil. yo. Emil Kukkalaite, mikä ihme vasemmistoa sapettaa Supercellin tilanteessa?

"Minua niin sylettää tämä suomalaisfirman menestys. Yhden menestys on aina joltakin toiselta pois, koska vasemmisto. Sellaista se kapitalismi tuppaa olemaan. Me vasemmistossa pyritään tasaamaan tulot eli lyömään alas kaikki yrittelijät ja muut roistot. Se on oikeudenmukaista ja meillä on patentti oikeudenmukaisuuteen."

Niin siis keneltä tämä Supercellin menestys on pois?

"No vaiks keltä! Ainakin hondurasilaisilta lapsilta, prekariaatilta, paskaduunilaiselta, Eestin kulkukoirilta ja kansatieteen jatko-opiskelijoilta. Yhteiskuntarauha on vaarassa."

Onko tilanne Tampereella silti rauhallinen?

"Minua niin sylettää nämä Tamperetalon linnanjuhlat. Ja tämä rantatunneli. Ja Ilveksen omistussuhteet. Tässä aloitetaan kuulkaas oikeat pärttylinyön pirskeet. että kyllä täällä Mansessa kapinahenki nousee, sanonpahan vaan. "

Eli vasemmiston kestävin argumentti on, "että jos en minä niin ei muutkaan"?

"Kyllä."

Miten päivänne tästä jatkuu?

Minua niin sylettää tämä päivä. Ensin ahdistun globaalin mittakaavan ongelmista, sitten syytän suomalaisen yhteiskunnan rakenteita, syön voipullan ja taidan kipaista Pispalan Pulteriin päiväbisselle."

Ei mutta sehän kuulostaa kivalta.

No, eikö! Lähdetkö mukaan?

Minulla olisi kyllä tämä blogi tässä kesken... nooo, kyllä sitä aina muutamalle. Saahan sieltä vuoden 2008 Domaine Leflaive Puligny-Montrachet Les Folatières 1er Cruta?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti