24. helmikuuta 2014

Kauniainen sokissa: Kuntaan neljä pakolaista!

Pakolaistulva Kauniaisiin kiihtyy. Kuntaan on kevään aikana tulossa neljä (4) pakolaista Kongosta.

Ihmisvaelluksen takia kuntaan on julistettu tänään hätätila. Kauniaisten viranomaiset kehottavat  asukkaita pysymään sisätiloissa, sulkemaan ikkunat ja katsomaan Solsidania.

Kauniainen on vajaan 9 000 tuhannen asukkaan kunta, joka haluaa kuntaliitoksessa liittyä Björn Wahlroosin kartanon maihin. Kauniaisten
pääelinkeino on naapurikunnissa työskentelevät veronmaksajat.
............

Ihmisvyöry yllätti kauniaislaiset täysin, sillä kunta on sitoutunut ottamaan kymmenen kiintiöpakolaista vuosittain. Kun heitä tulee jo keväällä melkein viisi, tilaa jää enää noin kuudelle pakolaiselle, vaikka vuotta on vielä ihan älyttömästi jäljellä.

"Hätätapauksessa voimme ottaa jopa 7-8 lakua, anteeksi siis pakolaista, mutta se on kyllä aivan kantokykymme ylärajoilla", paikallisen asukasyhdistyksen äänitorvi, viihdekalastaja Hermanni Göringenting sanoo.

Hän korostaa, että kauniaislaiset ovat tutkitusti Suomen maahanmuuttomyönteisintä porukkaa, kunhan maahanmuutto tapahtuu jonnekin muualle kuin Kauniaisiin.

Kunnassa ollaan syystä huolissaan, että neljän hengen päättymätön pakolaisvirta eskaloituu hallitsemattomaksi massamuutoksi. Kunnassa huhutaan jopa yli 20 hengen villeistä laumoista, joiden pelätään tuhoavan kauniaislaisen elämäntavan eli kuivalla valkoviinillä hankitun alkoholiongelman piilottelun sekä virkeät Audi-markkinat. 

Kunta on luvannut järjestää hätääntyneille asukkaille tiedotustilaisuuden, jossa saa tummapaahtoista kahvia ja herkullisiä lohileipiä. Kunnanvirastosta kerrotaan, että tilaisuudessa näytetään myös kuvia afrikkalaisista sekä soitetaan kelanauhurilta rumpumusiikkia. Lisäksi kuntalaiset saavat 15 minuutin tietoiskun HI-viruksen tarttumisesta muun muassa kätellessä tai taksin penkistä. Näin pyritään lievittämään kauniaislaisten ensijärkytystä. 

Kauniaislaisista yli 45 prosenttia on toki nähnyt mustan ihmisen aiemmin, mutta valtaosassa tapauksista kyseessä on ollut Denzel Washingtonin televisioitu Oscar-gaalapuhe vuonna 2002. Paikalliset kodinkoneliikkeet saivat tuolloin ennätysmäärän vikailmoituksia televisiovastaanottimista.
............

Kauniaisten pelastustoimi, kirkko ja konditoriat ovat täysvalmiudessa mahdollisen kriisitilanteen takia. Viranomaiset vakuuttavat, että missään olosuhteissa Kauniaisista eivät lopu mascarponekakut.

"Mutakakut on kuitenkin toistaiseksi vedetty pois myynnistä, koska ikäihmisten pelätään sekoittavan ne maahanmuuttajien päihin. Yritämme välttää kiusallisia tilanteita viimeiseen asti. Eihän kukaan halua nähdä mummoaan lusikoimassa afrikkalaisen tukkaa", Göringenting sanoo.

Asukkaat pitävät viranomaisten toimia riittämättöminä, ja he ovat oma-aloitteisesti ruvenneet tuomaan Kauniaisten ja Espoon väliselle rajalle hiekkasäkkejä patoamaan ihmistulvaa. Myös kauniaislaisille raja-asemille on jaettu paprikasumuttimet. 

"Haluankin toivottaa nelihenkisen perheen lämpimästi tervetulleeksi meille Graniin!", Göringenting päättää ja lähtee ottamaan malariarokotusta.

Lisätietoja:
Kauniaisten kaupungin tiedote
Afrikan kartta
Rakkauden kaksoiskäsky (Wikipedia)

2 kommenttia:

  1. Loistava teksti! Nauroin niin, että melkein tipuin tuolilta. Erityisen hyvä on tuo Hermanni Göringenting.

    VastaaPoista