9. tammikuuta 2014

Ruotsi lamaantui lätkätappiosta

Ruotsin poliisi.
Suomen voitto Ruotsista jääkiekon nuorten mm-kisojen finaalissa sekoitti päät molemmissa maissa. Ruotsalaisille annettiin ensiapuna terapiaa ja suomalaisille Buranaa. Molempien kansakuntien uskottiin olevan työkykyisiä viimeistään torstaina.

Ruotsalaisten toipuminen häviöstä ei kuitenkaan ole sujunut odotetulla tavalla. Ruotsin sosiaaliviranomaisten mukaan ruotsalaiset ovat turvautuneet kriisiapuun useilla paikkakunnilla. Ruotsin punainen risti on tarjonnut traumatisoituneille ruotsalaisille lämmintä kaakaota ja isoja haleja. Hätämajoituksessa ruotsalaisille on näytetty Saariston lapsia.

"Jåå, me yritta vala heihi, kuinka sa sanoa, elamauskoa, just det, jåå se olla vaikkia", Ruotsin punaisen ristin kriisiapuryhmän sisustussuunnittelija Hjördis Nordin sanoo.

Rakkaan naapurimaamme sokkitilaa kuvaa, että suositussa Allsång på Skansen -tapahtumassa Tukholmassa laulettiin keskiviikon vastaisena yönä pelkästään slovareita. Hartaana yhteislauluna kuultiin muun muassa Rednexin Wish You Were Here, Roxetten I must have been love sekä itse kuninkaan toivoma Crusify Me.

Ruotsalaisia on silmin nähden järkyttänyt, että Carola Häggkvistin kasvoihin ilmestyi kiekkotappion jälkeen pieni ryppy. Diplomaattilähteiden mukaan kyseessä saattaa olla myös hiusmurtuma.

Ruotsalaiset rypevät poikkeuksellisessa itsesäälissä, sillä he ovat saaneet näin pahasti pataansa viimeksi vuonna 1655. Tuolloin Ruotsi menetti Pohjois-Amerikan Delawaressa sijainneet siirtomaa-alueeensa hollantilaisille. Ruotsalaiset eivät mielellään muistele siirtomaa-aikojaan, sillä heidän siirtomaansa näytti kartalla valtavalta dildolta.
........

Eritoten ruotsalaisia kismittää, että suomalaiset rikkoivat jälleen yhteisesti laadittuja sääntöjä. Haminan rauhan (1809) solmimisen yhteydessä osapuolet sopivat, että Venäjä saa Suomen, kunhan Suomi ei koskaan voita Ruotsia missään urheilu- tai musiikkikilpailussa. Ruotsalaisten mukaan suomalaiset ovat todistettavasti voittaneet heidät jo aiemmin kahdesti jääkiekossa (1995, 2011) ja kerran jopa euroviisuissa (2006).

"Jåå-å, se ei ålla kiva tama juttu etta te voitta meita", Ruotsin kuninkaallisen urheiluakatemian professori Nils August Domingo Adlercreutz sanoo kultaiselta jakkaraltaan. Sen jälkeen hän ojentaa kaulasta roikkuvat käädyt kohti akatemian seinää, jossa kimaltelee satoja olympiamitaleja.

Ikäviltä lieveilmiöiltäkään ei ole vältytty. Ruotsalaiset ovat suuttuneet Angry Birds -leikkipuistoille, koska ne ovat "jävla finne". Osaa ruotsalaislapsista on kielletty keinumasta ja aikuisten on nähty repivän taskunenäliinoja ja polkevan jalkaa. Onneksi näin äärimmäisen aggressiivisesti ob käyttäytynyt vain pieni vähemmistö murjottavista svenssoneista.

"Jåå-å, sun pitta muista, etta me ei ålla, kuinka sa sanå... typical loser som en finländare. Me ei olla tåttunu hävitä yhtena niinkå te", Adlercreutz selittää tavallisesti niin mallikkaasti käyttäytyvien ruotsalaisten reaktioita.

Suomalaisten voitto poiki alkuviikolla jopa tutkintapyynnön Malmön poliisille. Poliisi selvittää parhaillaan, kuka tappoi ruotsalaisten mestaruusjuhlat. Poliisi on vaitonainen tutkinnan etenemisestä, mutta sen arvellaan etsivän finaalin lopettanutta Rasmus Ristolaisen mailaa. Tätä varten Ruotsin poliisi on muun muuassa kaivanut ylös Christer Pettersonin kalmon sekä naarannut Mälarenin päästä päähän. Toistaiseksi Ristolaisen mailaa ei ole kuitenkaan löytynyt. Polisi on kuitenkin löytänyt kolme venäläistä sukellusvenettä.

"Jåå-å, me etsi mies ko hävisi saavvuna ilma tai sitte me etsi mies 'på balkongen'", poliisikomisario Lennart Kollberg sanoo karvamikkiin vaitonaisesti.

Sininen zeppeliini seuraa kuningaskunnan tilannetta Södermalmin Drop Coffeessa lähipäivät. Och vill ha en stänkare.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti