21. huhtikuuta 2013

Sketsihahmot Samppa Linna ja Timo Jutila: Ny rillataan viimeiseen asti

Ny rillataan! Turkulainen sketsihahmo Samppa Linna ja tamperelainen sketsihahmo Timo "Juti" Jutila yhdistävät voimansa jääkiekon MM-kisojen virallisessa kisabiisissä Ny rillataan viimeiseen asti. Ihanaa, markkinointiosasto, ihanaa!

Rillaus [ril-auz] tarkoittaa alun perin porsaanlihan kypsentämistä avotulella tai hehkuvilla hiilillä, mutta Linnan ja Jutilan duetossa rillaus on tätä monimerkityksisempää. Rillaus merkitsee paitsi menestymistä myös alkoholijuomien nauttimista.

Ny rillataan viimeiseen asti soi koskettavasti ja elämänmakuisesti Irwin Goodmanin hengessä. Samppa Linna hoitaa räpäytyksen ja Jutille jäävät lyhyet iskulauseet. Jutin kankeista tanssiliikkeistä päätellen hänen nilkkatulehduksensa oireilee vieläkin. Jos tarkkoja ollaan, turkulaisilla on 3-1 ylivoima kappaleessa, sillä kertosäkeen melodia on napattu Matin ja Tepon Mä näitä polkuja tallaan -hitistä.

Mikään Poika saunoo -klassikon veroinen kappale Nyt rillataan viimeiseen asti ei ole, mutta iänikuisia hevikitaravingutteluja parempaa urheilumusiikkia. Kappaleen tuotanto muistuttaa Petri Nygårdin menestyskappaleita, mutta aivan samanlaiseen poeettiseen koheltamiseen ei ylletä. Sketsihahmona Samppa Linna on turkulaista keskitasoa, ja esimerkiksi Bar Edisonista löytyy kesäviikonloppuisin paljon hämmästyttävämpiä turkulaiskollien karikatyyrejä: "Onk sul biittii huules! Saak määki?"

Toivon, että Linnan ja Jutilan kädenlyönti Hartwall-areenalla johtaa Turun ja Tampereen väliseen liennytyspolitiikkaan. Parhaimmassa tapauksessa hienojen kaupunkien asukkaat oppivat toisiltaan. Turkulaiset voisivat ottaa tamperelaisilta heidän mutkatonta joviaaliuttaan, ja tamperelaiset saisivat turkulaisilta pukeutumisvinkkejä. Toivon myös, että Tohlopin ohjelmissa soitettaisiin tulevaisuudessa enemmän Suurlähettiläitä.


Jääkiekon MM-kisat alkavat 3. toukokuuta, ja sieltä voi Samppa Linnan ja Jutilan lisäksi törmätä muihinkin johtaviin suomalaisiin sketsihahmoihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti