22. elokuuta 2013

Suomen olympiakomitea haluaa värjätä olympiarenkaat "vähemmän homomaisiksi"
Naisten meikkaaminen puhuttaa taas Suomen olympiakomitean suurmufteja. Suurmufteja ei tule sekoittaa smurffeihin, jotka ovat rentoa, homesienitaloissa asuvaa pikkuväkeä.

Olympiakomitean suurmuftien neuvosto kokoontui eilen keskiviikkona hotelli Parkin saunatiloissa. Löylynheiton aikana miehet puhuivat mm. jääkiekon MM-kisoista Valko-Venäjällä ja jalkapallon MM-kisoista Qatarissa 2022. Keskustelupöytäkirjan mukaan maiden todettiin olevan "kehityksen kärjessä". Esimerkiksi Qatarissa nainen saa käydä kodin ulkopuolella töissä miehensä luvalla.

Olympiakomitea haluaa korjata julkisuuteen päässeen tiedon, jonka mukaan he olisivat kieltämässä urheilijoilta sateenkaarikynnet.

"Ei ei! Me haluamme vain värjätä olympiarenkaat uusiksi. Vaikka harmaiksi, harmaa on hyvä väri. Nyt ne renkaat on meistä vähän gay", Suomen olympiakomitean poliittinen komissaari Oskari Pistoolius sanoo ja sukii hellästi reportterin pystyssä törröttävää karvaista mikrofonia.
..........

Olympiarenkaiden uudelleenvärjäykselle on olemassa hyvät perusteet. Kansainvälisen Olympiakomitean, KOK:n, säännöissä kielletään poliittinen kannanottaminen kilpailuissa. Olympiakisoihin lähtevä urheilija allekirjoittaa dokumentin, jossa sitoutuu noudattamaan kisoissa kansainvälisten olympiamuftien sääntöjä vuodelta 1937. Poliittisten mielenilmaukset, omien sponsorituotteiden esittely ja homostelu ovat tiukasti kiellettyjä. Allekirjoituksen vastineeksi urheilija saa kisapassin ja halauksen ärsyttävältä maskotilta.

Tiukat säännöt luotiin aikanaan Berliinin olympialaisten jälkeen, kun se musta kaveri ei suostunut tekemään palkintopallilla natsitervehdystä ja pieksi arjalaisveljet mennen tullen. Sen takia olympiakisojen ehdottomaan epäpoliittisuuteen haluttiin entistä tiukempi roti.

"Aatuhan sen siinä sitten Berliinin stadikan bäkkärillä kekkasi, että kielletään urheilijoilta poliittisuus", Pistoolius kertaa historiaa.
........

Pistoolius valittelee, että julkisuudessa on syntynyt kuva, että Suomen olympiakomitean suurmuftit olisivat joukko konservatiivisia valkoisia äijiä, joiden mielessä pyörii raha, nuorten naisten ehostukset ja homohommat. Todellisuudessa ne ovat vain pieni osa suurmuftien päivittäistä työtä suomalaisen urheilujohtamisen hyväksi.

Viimeksi olympiakomitea joutui puuttumaan suomalaisurheilijan meikkiin Ateenan MM-kilpailussa 1997, jolloin keihäänheittäjä Heli Rantasella oli kajaalia naamassa. Olympiakomitean suurmuftit näpäyttivät tuolloin Rantasta ja lähettivät hänelle kirjallisen huomautuksen viiden tähden kisahotellistaan.

"Siitä edustusmatkasta en muista kyllä muuten mitään, ouzoa tuli pöytään ja Kirka soi täysillä puolitoista viikkoa. Horaa vedettiin miesporukalla minkä ehdittiin", Pistoorius muistelee. Hora on kreikkalainen kansantanssi.

Pistoolius lupailee suomalaiselle huippu-urheilulle valoisampia aikoja. "Kullissa mitattuna emme toki ole menestyneet entiseen tahtiin, mutta uskon, että kultainen suihku on luvassa viimeistään Rio de Janeiron olympialaisissa 2016."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti