22. toukokuuta 2014

Suvaitsevainen, toimi näin Suvivirren kuullessasi

Koulut päättyvät, lapset kirmaavat pelaamaan Pleikkaria ja opettaja saa omenan. Mutta hetkinen, otetaanpas takapakkia! Sillä ennen näitä korkean kesäpäivän riemuja vastassa on vielä yksi koitos: Suvivirsi (ruotsinkielisillä alueilla Sommaren är kort).

Joka vuosi loukkaantuu lukuisa joukko yksittäisiä ihmisiä Suvivirren – tai Vihavirren kuten me täällä Zepukassa sitä leikkisästi kutsumme – julkisesta esittämisestä. Kyyneliltä ei vältytä tänäkään vuonna, mutta onneksi Zepukan ensiapulaukusta löytyy hyödyllinen ohjeistus Suvivirren sattuessa.

Suvivirren alkaessa aikaa ei ole hukattavaksi, sillä virsi leviää huoneeseen äänen nopeudella. Äänen nopeus ilmassa on noin 343 metriä sekunnissa, joten "Jo joutui" -kohta saavuttaa liikuntasalin takarivin lähes silmänräpäyksessä. Suvivirren pauhussa tärkeintä on muistaa säilyttää ateisminsa ja malttinsa, taltuttaa harmonisti ja lyödä virren veisaajaa esimerkiksi elämänkatsomustiedon oppikirjalla ohimoon.

Sininen zeppeliini toivottaa kaikille nuorille lukijoilleen hyviä Prometheus-leirejä kesälle 2014!

26 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Jännää, sun mielestä siis ateismi on jonkinlainen islamin muoto? Joka muuten saa kans painua hevon kuuseen.

   Poista
  2. ateismi on yx pahimmista uskonlajeista...

   Poista
  3. ateistimista on kait tulossa uusi uskonto. aina on joku julistamassa tätä omaa ilosanomaansa muille, vaikka ei jaksaisi vaivata mieltään moisilla ajatuksilla. miksi kaikki pitää ottaa niin vitun vakavasti. kielletään samalla vaikka joulupukki laulukin.

   Poista
 2. Lol jotkut perustuslakiin kirjatut uskonnon- ja omantunnonvapaudet.

  VastaaPoista
 3. Oliskohan sivistyneempää ottaa korvatulpat käyttöön silloin kun ei halua kuunnella jotain, joka liikuttaa sisemmällä jotain, jonka haluaa vaientaa. Korvatulppia saa esimerkiksi apteekeista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sivistynyttä olisi myös jos uskonnollinen julistus joskus jäisi sen sisäisen liikehdinnän asteelle.

   Poista
  2. Paras idea tämä viimeisin. Kaikki ei voi pitää kaikesta (kaikista), jos jokin ärsyttää, se kertoo jostain tunnepitoisesta asiasta, joka herää sisuksissa. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että tulisi pilata mahdollinen ilo toisilta, vaan voi sivistyneesti sulkea korvansa. Tää koko juttu on muutenkin aivan uskomaton..kaikesta voi vääntää mitä vaan, jos haluaa. Tässä tehtiin kärpäsestä ihan turhaan härkästäkin isompi-

   Poista
 4. Suomessakaan ei uskonnonvapaus toimi, vaan pakkosyötetään edelleen sontaa viattomille lapsille "perinteiden" nimissä...

  VastaaPoista
 5. Ilman suvivirttä ei kesä ala, joten tunkekaa ne elämänkatsomustiedon kirjat perseeseenne =)

  VastaaPoista
 6. Minä suosittelen korvatulppia.

  VastaaPoista
 7. Sommaren är kort? Oletko tosissasi? :D:D LOL

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kyllä se varmaan on kun tämä on kummiskin täysin vakavismielinen blogi.

   Poista
 8. Voihan suvivirsi. Vaikka uskonnoton olenkin, niin kyllä se suvivirsi kuuluu meidän perinteisiin ja pitää laulaa luikauttaa siellä koulun kevätjuhlissa. "Jo joutui armas aika ja suvi suloinen..."

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulla perusteella läskillä höystetyn purkkihernekeiton ja einesmaksalaatikon syöminen kerran viikossa kuuluu meidän perinteisiin. Kannattais siis ottaa selvää kuinka vähän aikaa tämä "perinne" on ollut voimassa. Ja onko "perinteessä" mitään järkeä.

   Poista
 9. Ihan hyvä kommentti ;) Joku, johon ei usko, ei pitäisi kai liikuttaakaan? Sen sijaan siitä selviää olan kohautuksella.. Jostain kumman syystä silti tuntuu liikuttavan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan totta. Otetaan siis myös muslimien rituaalit mukaan koulujuhliin. Ai et halua rukoilla koulussa Allahia? Mites se voi häiritä jos et allahiin usko.

   Poista
  2. Ateistit tuntuu olevan jumalaa pelkääväistä porukkaa. Itse, koska en ateisti ole, en kauheasti pelkää Jumalaa, en kristittyjen enkä muslimien. Ihan jees jos mun lapsi oppii rukoilemaan myös Allahia. Ei lisäavusta elämässä haittaakaan lie.

   Poista
 10. Suvivirsi on ruotsalainen perinne, ei suomalainen. Ehkäpä meidän pitäisi keksiä omia perinteitä, eikä vaalia niitä, mitä miehittäjä on meille aikanaan syöttänyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä idea. Suomen perustuslaki joutaakin romukoppaan, sillä sen juuret ovat kustavilaisessa Ruotsissa ja sen valtiojärjestyksessä. P.s. ajallisesti suvivirren suomennos sijoittuu yhtä kauas.

   Poista
 11. VOI TÄTÄ SUOMEN JUMALATTOMUUTTA ! EI VOI MUUTA SANOA ! NÄÄTTE KOHTA MIHIN SE JOHTAA MERKKEJÄ ON !

  VastaaPoista
 12. Kommenttiketjun voi säilöä spriihin ja käyttää opetusmateriaalina tuleville sukupolville.

  VastaaPoista
 13. Aina ei valtauskonnon vastakohta ole kuitenkaan ateismi, se yleistys hiukan ärsyttää. Ja ei, ainoa vaihtoehto ei-luterilaiselle uskonnolle ei myöskään ole islam. On muitakin jotka ei syystä tai toisesta osallistu uskonnollisiin juttuihin koulussa. Mutta eivät nosta meteliä suvivirren uhkaavuudesta, vaan istuvat vain hiljaa sen virren ajan ;))

  VastaaPoista
 14. Höpölöpöplaulu ja muniinpuhaltelua. En tykännyt siitä 80-luvullakaan koulussa, enkä tykkää edelleenkään. No, mä olinkin jo hevi silloin ja mölisin takana "saatanallista" iironmaidenia. Ja joo, suvivirsi oli ainakin meillä tulloin tunnustuksellinen virsi. Kauheaa höpölöpöä. Tosin mieluummin silti tämä, kuin joku suvakkiosaston irvokas mamu-versio, mutta höpölöpöä silti.

  VastaaPoista