27. maaliskuuta 2014

Suvivirsi ja Lentäjän poika kiellettävä!

Suomen kansa on taas raivostunut, sillä Suomen kansalla on menopaussi.

Tällä kertaa Suomen kansa (™) veti rytit nenään Suvivirren "kieltämisestä". Edellisen kerran kansa oli yhtä tohkeissaan kun koulukirjoista poistettiin Varsovan liitto ja joukko-oppi. Nyt hei Suomen kansa oikeesti.

Sininen zeppeliini toki kannattaa Suvivirren kieltämistä, mutta ennen sitä tulisi kieltää muita lapsiamme ja nuorisoamme uhkaavia lauluja. Tästä koppia viranomainen, Suomen välittävin omainen!

Aloitetaan pahimmasta: Lentäjän Poika. Aivan hirveätä Scheißea. Jokainen kappaleen läpi lurittanut on lähes sankari siis itsekin. Suvivirttä pakotettiin laulamaan vain kerran vuodessa kesäaikaan, mutta Lentäjän poikaa laulamaan lapsia raahattiin luokasta, leirikoulusta, välitunnilta ja urheilukentiltä. MIKSI, MIKSI? Kappale on kamala, sietämätön renkutus, joka kertoo ylipalkatuista taivasten bussikuskeista. Ja osaako muka joku erottaa Kim Lönnholmin ja Edu Kettusen toisistaan?

Olen aina epäillyt, että Opetusalan Ammattijärjestö OAJ on tehnyt jonkun kassakaappisopimuksen Teoston kanssa. Mikään muu ei voi selittää Lentäjän pojan, Uralin pihjalan tai Vanhan holvikirkon pakkolaulattamista. Ylen MOT, selvittäkää millaista korruptiorahaa tässä liikkuu.

Sitten on tämä Itketkö nyt Tom Dooley, ala-asteen laulukokeen bravuurinumeroni. Ei ollut helppoa mennä seisomaan koko luokan eteen ja laulaa väräjävällä äänellä viisi säkeistöä hirttotuomiosta (perus lastenlaulun aihe). Etsi siinä sitten 11-vuotiaana oikeaa virettä kun kipuilet äänenmurroksesi kanssa, opettaja pimputtaa pianoa ja salainen punatukkainen ihastuksesi heittelee sinua kuminpaloilla. Ja isot pojat tuijottavat. Rakas musiikin opettajani, kadutko jälkeen työs?

Välihuomio 1: Kieltäisin joutessani myös Johan Ludvig Runebergin ja Tuomas Holopaisen kappaleet. Runebergin laulut ovat selvää äärikansallismielistä väkivaltapornoa ("voi vainolaisten hurmehella peittää maan"), kun taas Holopaisen kappaleet sisältävät tankeroenglantia. Emme halua lapsistamme verenhimoisia rallikuskeja, emmehän?

Seuraavana kiellettävien laulujen listalla ovat rippileireillä soitettavat väsyneet suomirockin "klassikot". Muistan, kuinka riparinuotiolla uskisnuori pahoinpiteli akustista kitaraa ja riparilaiset pahoinpitelivät Juicen Syksyn säveltä, joka on itsessään pop-musiikin pahoinpitelyä. Kukaan ei puuttunut tällaiseen selvään nuorison ja pop-musiikin turmeluun. Entä onko kukaan koskaan kuullut uskovaisten laulavan koskaan mitään biisiä hyvin? Soittakaa Paranoid.

Geneven sopimuksissa ei ole mainintaa Vicky Rostin ja Frederikin kappaleiden käytöstä siviiliväestöä vastaan. Pitäisi olla. Millainen sairas sodomiitti haluaa kuunnella, laulaa ja tanssia Oon voimissain -biisiä tai huutaa ruotsinlaivan tanssiparketilla nyrkki ojossa "Ti-Ta-Nic!"? Kun Chicago Kuoli, jokin minussa kuoli. Pahan kierre on viimein katkaistava – täyskielto molempien levytyksille ja keikoille.

Välihuomio 2: Tartu mikkiin -ohjelman voisi myös kieltää. Tai antaa Hintsaselle tujumpaa dödöä.

Viimeisenä muttei vähäisempänä pääsemme karaokeen. Karaoke on introverteille humalikoille hyvä tapa osoittaa tunteitaan televisioruudulle, mutta luojan tähden mitä kappalevalintoja karaokessa on tarjolla. Toivoisin apulaisoikeusasiamiehen käyvän punakynällä läpi maamme karaokepubien soittolistat. Poistaisin sieltä ainakin seuraavat kappaleet: Missä muruseni on?, My Heart will go on, kaikki hevibiisit ja Aikuinen nainen.Toivoisin sen sijaan laajempaa repertuaaria Pave Maijasta ja David Bowieta.

PS. Kohudosentti pyysi kieltämään Natalian.

1 kommentti:

  1. Charlie Brownia ja Titanicia ette meiltä vie! Tai erotaan Euroopan ihmisoikeussopimuksesta ja liitytään IVYyn.

    VastaaPoista