10. huhtikuuta 2014

Kerro tuuli missä Björniseni on

Miljonääristä jäi Suomeen vain byysat.
Tunnettu miljonääri Björn Walrus pakeni verotusta Ruotsiin toissapäivänä. Asiasta kertoi ensimmäisenä Varsinais-Suomen verotoimiston Salon toimipiste. Suomesta karkaamisen syynä oli se, että pääomatulojen verotus uhkasi kohota lähelle palkkatulojen verotusta. Ei sellaisia olosuhteita kestä kukaan, sanoohan sen jo terve järkikin.

Verottaja on vaitonainen paon yksityiskohdista, sillä se ei halua muiden suomalaisten miljonäärien saavan vinkkejä tai ideoita. Ilmeisesti Walrus oli laskeutunut Halikossa sijaitsevan kartanonsa ikkunasta nurmikolle, kipittänyt kauriiden ohi metsän siimekseen ja tilannut sieltä valkoisen Mercedes-Benz-merkkisen taksin Turun satamaan.

Tekoviiksiin ja markkinaliberalismiin naamioituneena hän oli päässyt helposti rajavalvonnan ohi Viking Amorellalle. Laivalla Walrus piilotteli seisovan pöydän ja Sun Deckin välisessä maastossa. Viranomaisten yrityksistä (Edita, Vapo, VR) huolimatta häntä ei saatu kiinni ennen laivan saapumista Ruotsin aluevesille. Ruotsissa hänet otti vastaan Carola tai Arja Saijonmaa  vaikea sanoa, sillä kiikareilla ei nähnyt ihan niin kauas.
............

Walrusilta jäi Suomeen kartano, sampo ja kirkkaanpunaiset chinot (ks. kuva). Helsingin poliisin huumeyksikkö on luvannut hoitaa niitä sillä aikaa, kun omistuksia selvitellään. (#kartanobileet #viivakoodi #vasikkairti)

Walrusin maastapakoa kiiteltiin tuoreeltaan yleisvasemmistossa, sillä tilastollisesti suomalaisten tuloerot kaventuivat välittömästi. Koska aina kun tuloerot kapenevat se on niinku hyvä, ja aina kun ne levenevät se on niinku paha.

"Hänellä on vähintään biljardiomaisuus. On selvää, että yhden rikkaus on aina pois toiselta. TÄYTYYHÄN sen olla   muuten tämä meidän juttumme kuulostaisi ihan naurettavalta",  Li-Ann Nokkela yleisvasemmistosta sanoo. Luontoliikkeen Aslan Strainspotting puolestaan ehdotti, että "Why cant we all just downshift?".

Molempien mielestä Walrusin lähtö on lupaava alku tulevaisuuden Suomelle, jossa kaikki vain chillaa ja rämpyttää akustista kitaraa homeisessa puutalossa, jota ei saa purkaa.
..............

Riita Walrus verotulojen jakamisesta jatkunee vielä pitkään niiden tyrehdyttyä. Alun perin Walrusin maksamilla veroilla piti kustantaa Halikon Guggenheim, Halikon hiihtotunneli ja kierros kaikille.

Miljonäärin paosta ollaan spessuraivoissaan varsinkin suomalaisissa lapsiperheissä, koska niissä nyt on tapana reagoida ylilyönneillä. Lähes 25-neliöisen rivitalonpätkän läheltä Espoon ylärajaa 500 000 eurolla ostanut Sapasen pariskunta ei hyväksy miljonäärin veropakoa.

"Omilla rahoillaanko tässä nyt pitäisi muksunsa elättää? Lapsilisistäkin leikattiin kahdeksan euroa! Me lapsiperheet olemme aikamoisessa kurimuksessa jo ennestään. Eivät lapsettomat tajua ollenkaan, miten paljon nelihenkisen perheen kahden viikon Thaimaan-matka maksaa", perheen äiti Pirre Sapanen tylyttää ja heittää golfbäginsä velka-Volvon takakonttiin.

Sininen zeppeliini ei tavoittanut yhtään veronmaksajaa ennen blogin painoon menoa. Veronmaksajat ovat kuitenkin varmasti häpeissään. Ja on syytä ollakin! Moni isä nälässään laihtuu, ja Ässä-arpakin jää nyt kioskin ikkunaan.

Ai niin, melkein unohtui! Sininen zeppeliini löysi Walrusin myöhemmin eilen Tukholman Beckholmenista, jossa hän nautti macchiatoa. Kohumiljonääri antoi Zepukalle lyhyen kommentin: "I am the eggman, they are the eggmen. I am the Walrus, goo goo goo joob goo goo goo goo joob."

3 kommenttia:

  1. Nauroin ;)
    Luojalle kiitos että eksyin tänne. Ja nyt lukemaan vanhoja tekstejä.

    VastaaPoista
  2. Missä oli Zepu silloin, kun vuoden blogi -palkintoja jaettiin, kysyn minä.

    VastaaPoista