3. syyskuuta 2014

Pöhönassusta höpönassuksi: Uusi toivo

Masu, pömppis, outokumpu, kupoli, möhis, mätisäkki, napakuutio. Siinä se nyt jöpöttää. Maha.

Kesällä minulle kävi kuin Angus MacGyverille. Viikkoja kestäneestä mysteerihelteestä huolimatta kokovartalopeilissä ei näkynyt elokuun lopulla kuivan kesän oravaa, vaan kostean kesän piisami.

Selostajalegenda Pentti Salmea lainaten: Näky on järkyttävä. Syvät lihakseni ovat uponneet vieläkin syvemmälle, ja konttorituolilla istuessa tuntuu, kuin Pori Jazzin piknikiä varten vyötärölle teipatut valkoviinipussukat olisivat edelleen paikoillaan. Mikä pahinta, aluspaidan alta tuijottavat kalkinvalkoiset miestissit.

Mis sie tarviit läskii miestä, ni täs siul ois sellane.

Mutta ei paniikkia! Sinisen zeppeliinin tänään käynnistyvässä Pöhönassusta höpönassuksi -kirjoitussarjassa kannustan meitä kaikkia myöhäisnuoria miehiä pääsemään elämänsä kuntoon. Muutaman viikon pituinen sarja tulee olemaan kipeän rehellinen ja elämänmakuinen (lue: hapanimelä) matka valkoisen miehen kehonkulttuuriin ja leniriefenstahlmaiseen tahdon riemuvoittoon. Tai sitten se päättyy täydelliseen luhistumiseen, mene ja tiedä.
................

Ajatus laihdutusblogista syntyi paitsi vaa'alla käytyäni myös pohdittuani kuntokuuria hyvän ylioppilasystäväni Kakkun (nimi muutettu henkilön painoindeksin suojelemiseksi) kanssa. Ajattelin, että projekti kannattaisi dokumentoida, sillä melkein keski-ikäisten miesten hyvinvoinnilla on yhteiskunnassamme yleisempääkin merkitystä. Haastankin tässä samalla kaikki Zepukan mieslukijat mukaan läskitalkoisiin! Yes We Can.

Syksyn tavoite on yksinkertainen, mutta haastava: Päästä pikkujoulukauteen mennessä kuntoon, jossa uskaltaa ottaa paidan pois juhlien jatkoilla. Mahdollisesti jopa ennen jatkoja. Kiitokset tästä erinomaisen selkeästi asetetusta maalista kuuluu toiselle ystävälleni Sunnuntailapselle.

Sarjassa mennään lähtökohtaisesti posin kautta. Tilanne ei ole suinkaan toivoton. Tunnetun suomalaisen 44-vuotiaan Kesänkiekkoilijan esimerkki osoittaa, että oikealla ruokavaliolla, säännöllisellä liikunnalla ja jykevillä leukaperillä suomalainen mies voi näyttää lähellä kuolemaakin vitaalilta.

Mitä Pöhönassusta höpönassuksi -blogauksissa sitten on luvassa seuraavan kahden kuukauden aikana? Ainakin kovan luokan teesit kokonaisvaltaiseen elämäntaparemonttiin, terveellisiä reseptejä, kokemuksia uusien urheilulajien aloittamisesta (sisältää mahdollisesti miesten tankotanssia ja/tai burleskia) sekä live-tunnelmia laihdutuskuurin varrelta.

Lupaan myös kertoa mahdollisista ja todennäköisistä vastoinkäymisistä ilman sokeripölyä ja meriselityksiä. Kuntokuurin edetessä alan yhä koventuvin äänenpainoin arvostella ihmisiä, jotka eivät elä yhtä terveellisesti, sillä niin liikunnan ilot löytäneet vanhat juopot tekevät. Urheilullisessa, suorittamiskeskeisessä elämäntavassa muiden ihmisten moralisointi ja halveksunta kun ovat vähintään 30 prosenttia suorituksesta. Jos siis näet jonkun tuijottavan sinua paheksuvasti ruokakaupan karkkihyllyllä, se olen todennäköisesti minä.

Eli jaksaa, jaksaa!

Kirjoittaja on pikkuisen pläski.

JK. Twitterissä asiaa voi seurata hästägillä #pohonassuhoponassu.

1 kommentti: