10. huhtikuuta 2015

Miesten vapautusrintama iski koteihin ja parisuhteisiin

Miesten vapautusrintama päästi perjantaina yli 500 suomalaismiestä luontoon. Koordinoiduissa iskuissa miehiä vapautettiin naisten ikeestä ympäri Suomea. Lisäksi eräs Tero vapautettiin Varkauden ABC:n miestenvessasta, jonne hän oli jäänyt jumiin toissailtana.

Miesten vapautusrintama (MVR) on miesasialiikkeen radikaalisiipi, joka pyrkii parantamaan miesten oikeuksia sekä lopettamaan miesten hyväksikäytön esimerkiksi yökerhossa ja elintarviketeollisuudessa. MVR ilmoittaa nettisivuillaan "taistelevansa miesten sortamisen lopettamiseksi kaikin mahdollisin keinoin, jotka eivät häiritse Aatami etsii Eevaa -sarjan seuraamista".

Aiemmin tänä vuonna MVR nousi otsikoihin, kun se julkaisi salaa kuvattuja videoita suomalaisen miehen kotiarjesta. Järkyttävillä videoilla näkyi arkoja ja kärsineitä miehiä, joita oli nuhdeltu monta päivää peräkkäin syystä, jota he itse eivät selvästikään täysin ymmärtäneet. Keski-ikäinen mies on herkkä nisäkäs, joka ei kestä pienintäkään häneen kohdistuvaa kritiikkiä.

Virkavalta ja vaimot ovat jo aloittaneet vapautettujen miesten pyydystämisen takaisin parisuhteisiinsa. Loukkuja on aseteltu mm. autokauppojen ja Biltemojen sisäänkäyntien läheisyyteen. Houkuttimena niissä on makkaraperunoita. Miehet tulisi saada takaisin avioliiton satamaan mahdollisimman pian, sillä yhtäkkiä vapautta maistanut mies on vaaraksi koko alueen nakkikioskijonojen herkälle ekosysteemille. Jo yksikin paidaton mies voi pilata maiseman muutamassa minuuteissa.
........................

MVR:n miesten vapautusiskut ovat saaneet sekä tukijoita että vastustajia. Filosooffi, miesaktivisti Timo Uhrimieli ei tunnustaudu MVR:n jäseneksi, mutta sanoo ymmärtävänsä joidenkin miesasiamiesten radikalisoitumisen. Uhrimieli näkee, että yhteiskunnassa on yhä vähemmän tilaa miehille olla vapaasti miesten kesken. (Siis sillä lailla normaali heterosti, huom huom!)

"Tuntuu, että naisia tulee vastaan vähän kaikkialla: metrossa, kadulla, naistenhaun aikana ja jopa teatterin lämpiössä. Ja aina kun naisia on paikalla, mies joutuu puhumaan kokonaisin lausein ja pitämään sepaluksen kiinni. Kuitenkin mies haluaisi välillä antaa hevosten karata ja tehdä pikku helikopterit", Uhrimieli sanoo.

Miestentarhaajien liiton puheenjohtaja Annika Telaketju sen sijaan paheksuu syvästi tehtyjä iskuja ja muistuttaa, että Suomessa miesten olot ovat kansainvälisesti vertailuna hyvällä tasolla.

"Miehet saavat esimerkiksi käydä pakollisen armeijan tai mennä lusimaan jos asepalvelus ei napostele. Miehet saavat tehdä enemmän työtunteja kuin naiset, ja kaiken hyvän päälle miehet saavat yleensä kuolla ennen puolisojaan, sillä leskeksi jääminen on hirveän traagista. Ja sitä paitsi miehen 20 senttiä on usein naisen 13 senttiä", Telaketju sanoo.

Viranomaiset muistuttavat, että luontoon vapautettu kesy mies ei selviä itsekseen Suomen ankarissa oloissa kuin korkeintaan muutaman vuoden. Puhtaisiin alusvaatteisiin ja valmiiseen kravattisolmuun tottunut mies pystyy kyllä hetkellisesti toimimaan kevätterasseilla pelkkien vaistojen varassa, mutta villiintyneen miehen elämänennuste on pitemmällä aikavälillä huono. Miestä uhkaavat muun muassa nälkä, työttömyys, sairaudet, liian korkealle nostetut housut, liikenne ja puumat. Villiintyneet poikamiespopulaatiot ovat usein sisäsiittoisia.
......................

Miesten asemasta nyky-yhteiskunnassa on julkaistu viime aikoina lukuisia ansiokkaita tutkimuksia, muun muassa Oikeuspoliittisen tutkimuslaitoksen Rikollisuustilanne 2013, Naisasialiitto unionin tuore pitkittäistutkimus Juha on paska nimi ja sekä Tasa-arvoasiain neuvottelukunnan Kuollut suomalaismies ei palttoota kaipaa, eikä oikeastaan eläväkään. 

Uusimpien miestutkimusten tulosten perusteella miehen tulisi saada elää miehen elämää, mutta monilta miehiltä lajityypillinen käyttäytyminen on kokonaan kielletty. Ihannetilanteessa miehet elävät arvostettuina yhteiskunnan jäseninä naisten kodeissa ja ulkoilevat valvotusti.

Hyvinvoiva mies on aktiivinen ja seurallinen. Miehellä on sisäsyntyinen tarve muun muassa menestyksekkäästi purkaa ja huonolla menestyksellä koota asioita, pelata pallolla ja valloittaa naapurimaita. Nämä tarpeet eivät häviä, vaikka mahdollisuutta niiden toteuttamiseen ei yhteiskunnassa olisikaan. Jos lajityypillinen käyttäytyminen estyy, miehellä voi ilmetä sijaistoimintoja, turhautumista, stressaantumista ja käytösongelmia. Nämä kaikki ilmenevät työpaikan vessassa yksinäisenä itkutuherteluna tai äkäisenä kommentointina internetin keskustelupalstoilla.

"Jälkiteollistuneessa yhteiskunnassa on valitettavasti käynyt niin, että miesten ympäriltä viedään tuolit, heidän sukunimensä eivät jää mieleen, ja heidän kasvonsakin ovat raastinrautaa hioneet", miesaktivisti Uhrimieli valittelee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti