20. joulukuuta 2013

Twerkkaus villitsee krebaajia

Twerkkaus pianolle eli twerc a una corda.
Uusi muoti-ilmiö twerkkaus villitsee tanssikansaa yökerhoissa ja jatkoilla. Imettävien Wikipedian eli Vauva.fi-palstan mukaan twerkkaus tarkoittaa suomeksi "seksikästä pepunpyöritystanssia". Mammat tietää.

Twerkkauksen keksi viime talvena puolalainen Mico Kieslowski nähtyään televisiossa mainoksen voiteesta, joka auttaa peräaukon kutinaan. Mainoksessa viehättävä lenkkeilijä hinkkaa itseään puuta vasten. Skumppahuuruissaan Mico kehitti raapimisesta uuden muotitanssin, twerkkauksen.

Muutamassa kuukaudessa twerkkaus levisi kulovalkean tavoin läpi bailaavan maailman. Viimeksi täysin hetero aloitti tanssibuumin vuonna 1956, kun diplomitanssinopettaja Åke Lindblom toi Suomeen niin sanotun rockjytän.
........

Koska elämme Suomessa, viranomaiset huolestuivat. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen revityin tutkija Eki Beesethoney selvitti tuoreessa superkultaturboextrajättiraportissaan twerkkauksen hyötyjä ja haittoja. Raportti julkaistiin eilen bar Namussa.

"Säännöllinen ja kohtuullinen twerkkaus auttaa kehittämään ja ylläpitämään luuston, lihasten ja nivelten toimintakykyä. Lisäksi twerkkaus vähentää masennuksen ja ahdistuksen oireita sekä parantaa mielialaa", Beesethoney sanoo.

Viiden minuutin nopeatempoinen twerkkaus polttaa noin 50 kilokaloria. Twerkkauksen jälkeen on hyvä juoda runsaasti kovaa vettä.
..........

Twerkkauksen hyödyt kääntyvät kuitenkin helposti haitoiksi. Aikuisen miehen riskiraja kulkee kahdessa kerrassa viikossa. Nuoren naisen kiinteä vartalo kestää paremmin twerkkausta, mutta yli kolmekymmentävuotiailla yksikin twerkkaus saattaa aiheuttaa nivelrikon tai häntäluun murtumisen.

"Suosittelen parikymppisille twerkkausta aperto ja con brio, kun taas keski-ikää lähestyvien kannattaisi ehdottomasti twerkata andante tai jopa comodo", Beesethoney opastaa.

Beesethoney varoittaa, että twerkkauksen mukana tulee raskas elämäntyyli, jossa kuntoilu ei enää ole pääosassa.

"Twerkkaus liittyy usein krebaamiseen ja etenkin pitkien pyhien jälkeen twerkkaamista on vaikea saada poikki."

Liikatwerkkauksen ensimmäisiä merkkejä on tylsämielisen elektron sietokyvyn nousu. Raskaasti twerkkaavilla todetaan usein muistin ja päättelykyvyn heikentymistä, aloitteellisuuden vähenemistä ja motorisia ongelmia. Oireet ilmenevät yleensä alkuviikosta.

Runsaaseen ja pitkäaikaiseen twerkkaukseen liittyy paljon terveydellisiä ongelmia, kuten hikoilua, keskittymiskyvyttömyyttä, sydämen tykytystä, unettomuutta, janon tunnetta, ruokahaluttomuutta, ripulia, suolen huonoa toimintaa ja ummetusta sekä ennenaikaista vanhenemista.

Vuosittain Suomessa kuolee twerkkaukseen noin kahdeksan ihmistä. Osa kuolemista selittyy yksinkertaisesti sisäelinten muljahtamisella pois paikoiltaan, mutta enemmistö menehtymisistä on tapaturmaisia. Twerkkauksen aikana reaktio- ja havainnointikyky heikkenee, mikä aiheuttaa onnettomuusriskin kasvamista. Myös twerkkauksen aiheuttama egon voimistuminen, aggressiivisuus ja uhkarohkeus vaikuttavat onnettomuusalttiuden kohoamiseen.
...........

Työterveyshuollossa twerkkaus näkyy lisääntyneinä alaselän vammoina ja häpeän tunteina.

Vastaanotolla yli kolmekymppisten twerkkaavien miesten usein esittämä kysymys on, kuinka paljon voi twerkata ilman, että seksitoiminnot kärsivät. Kysymykseen on vaikea antaa yksiselitteistä vastausta, koska naisten kyky sietää twerkkaavaa miestä vaihtelee suuresti.

Tunnettu tosiasia on, että usein pieni määrä twerkkausta vähentää suorituspaineita ja tätä kautta seksuaalinen suorituskyky voi jopa parantua. Usein mies on twerkkauksen jälkeen kuitenkin niin puhki, että nukahtaa heti eikä jaksa keskustella tunteistaan tai kuunnella naisen huolia.

"Tutkimusten valossa on selvää, että isosti twerkkaaminen aiheuttaa ajan mittaan lähes vääjäämättä seksiongelmia. Ja muitakin ongelmia", Beesethoney sanoo.

THL on käynnistämässä alkuvuodesta "Twerking off" -kampanjaa, jossa ihmisiä valistetaan liikatwerkkauksesta. Kampanja toteutetaan suomalaiseen tyyliin eli haittavaikutuksia liioitellaan, vanhuksia pelotellaan ja kouluissa vierailee uskovaisia soittamassa akustista kitaraa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti