7. lokakuuta 2014

Liigan kadonnut yleisö löytyi huoltoasemalta munkkikaffeilta

Jääkiekon pääsarjan eli Liigan kadonnut yleisö tavoitettiin eilen illalla Juvan ABC:ltä. Poliisi Sami Helenius kertoo, yleisön jäljille päästiin yleisövihjeiden avulla.

Yleisö havaittiin mussuttamassa possumunkkia ja ryystämässä kahvia noin puoli seitsemän maissa. Pelokkaalta vaikuttanut yleisö houkuteltiin pelastajien luo näyttämällä sille Ville Peltosen vuoden 1995 MM-finaalissa tekemää hattutemppua iPadilta.

Paikalle saapuneen ensihoitoyksikön mukaan yleisö oli löydettäessä heikossa kunnossa – sillä oli sekä korkea kolesteroli että nivelkulumia. "Yleisö on nyt viety omaisten luo, ja uskomme sen palaavan halleille viimeistään kaudella 2016–2017", poliisi vahvistaa.
.................

Liigan yleisöä ehdittiin etsiä syykuun puolivälistä alkaen. Ensin kukaan ei huomannut mitään, sillä yleisön epäiltiin lymyilevän penkkirivistöjen välissä. Yleisön olinpaikasta huolestuttiin vasta, kun se ei saapunut matsin jälkeen nälkäisenä kotiin.

Liigan mukaan yleisö oli päässyt karkuun inhimillisen erehdyksen seurauksena. Kaikki tapahtui ilmeisesti yli 20 euron lipun ostamisen ja Olli Lindholmin tulkitseman Maamme-laulun välillä. Viimeiset havainnot tehtiin hieman ennen kauden alkua. Vahtimestari Marko Messierän mukaan yleisö oli seisoskellut lähellä seitsemän euron tuoppeja myyvää pystybaaria ja viittoillut kohti kuuden euron haaleaa hodaria. Vahtimestari oli kuitenkin menettänyt näköyhteyden ohi kannetun nakkimukin takia.

"Kuulin sen puhuvan jotakin, että tuote ei ole kunnossa ja ettei tänne ole varaa tuoda koko perhettä, mutta en sitten osannut sen enempää huolestua. Jälkeen päin harmittaa, etten tajunnut yleisön hätää", vahtimestari Messierä soimaa itseään.

Liiga haluaa kumota väitteet, että yleisö olisi sanonut mitään vahtimestarin väittämän kaltaista.

"Luonnollisesti yleisö on järkyttynyt ja sekaisin tällaisen koettelemuksen jälkeen. Olemme kuitenkin valmiit antamaan yleisölle anteeksi pienen nuhtelun jälkeen", Liigan tiedottaja Sirkku Crosby-Stills-Nash-Young sanoo.

Tiedotteessaan Liiga huomauttaa, ettei yleisöä saa jättää yksin valvomatta pitkiksi ajoiksi, sillä se saattaa lähteä harhailemaan vaikka koripallo-otteluun tai jalkapallo-otteluun. No, ei ehkä sentään jalkapallo-otteluun.

Sirkku Crosby-Stills-Nash-Young kuittaa koko yleisön katoamisen median loiskiehuntana. "Mitä sen on väliä, kun olet niin lätkässä, että sinulle riittää kun hän tulee käymään edes silloin kun tykkää?"

Silti tosiasia on, että jääkiekko joutuu kilpailemaan ihmisten ajasta yhä kovemmin. Esimerkiksi Sirpa Selänteellä ei enää ole aikaa seurata miehensä Teemun puuhia, sillä Sirpa käy jopa useita kertoja päivässä Sinisen zeppeliinin Facebook-sivuilla katsomassa, mitä hersyvän hauskaa Sinisen zeppeliinin pojat ovat taas keksineet. Tämä on syystäkin ärsyttänyt Teemua, mutta SZ tähdentää, ettei halua millään lailla lyödä kiilaa Sirpan ja Teemun väliin.
..................

Liigan rauhoittelusta huolimatta yleisön karkaamisen syitä puidaan mediassa. Miten näin pääsi käymään ja miksi? Leijonadandy Hani Tamminen epäilee, että yleisö oli nähnyt hiirulaisen ja säikähtänyt sitä. Hämeenlinnalainen kiekkovaikuttaja Väinö Retski kuitenkin kumoaa Tammisen väitteet ja sanoo heidän yleisönsä olevan "sataprosenttisen heteroa".

Samainen kiekkopomo kehottaa yleisöä pitämään perversionsa kuten pelin tason kritikoinnin "ihan vaan omana tietonaan". Kiekkopomo korostaa, että jos joku kysyy, hänet on sitten ymmärretty väärin mediassa.

Liigajoukkueiden kapteenit antoivat rohkeasti yhteisen nimettömän julkilausuman, jossa he sanovat kaikenkarvaisen yleisön olevan tervetullutta katsomoihin. "Hyvien jätkien kanssa oon saanut mennä naimisiin", eräs kapteeni vakuuttaa.

Eräästä helsinkiläisestä kiekkoyhteisöstä haluttiin vielä erikseen vakuuttaa Siniselle zeppeliinille, että yleisön hyvinvointiin tullaan kiinnittämään erityistä huomiota tällä kaudella. SZ kiittelee, että ven... uudet omistajat ovat tarttuneet Ukrai... härkää sarvista ja aikovat valloittaa Suom... suomalaisten sydämet. Pasila, гимн Советского Союза!

1 kommentti:

  1. Hei kirjoittaja/-t. Olen palavasti rakastunut. Voitko / voitteko mennä mun kanssa naimisiin? T. Täti Sininen

    VastaaPoista